Data publicării:

Minori pe TikTok: Platforma a fost amendată cu aproximativ 15 milioane de euro

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
utoritatea de reglementare a datelor din Marea Britanie a amendat TikTok cu 12,7 milioane de lire sterline, echivalentul a aproximativ aproximativ 15 milioane de euro, pentru mai multe încălcări, inclusiv utilizarea abuzivă a datelor copiilor.

Utilizatorii TikTok trebuie să aibă peste 13 ani, dar Biroul Comisarului pentru Informații (ICO) a estimat că 1,4 milioane de copii din Marea Britanie erau pe TikTok în 2020, încălcând termenii și condițiile acestuia, informează Politico.

Asta însemna că rețeaua de socializare folosea datele personale ale copiilor fără acordul părinților și ”nu a făcut suficient” pentru a verifica cine se înscrie platformă, a spus ICO.

Comisarul pentru informații, John Edwards, a declarat: ”Este posibil ca datele lor să fi fost folosite pentru a le urmări și a le profila, oferind potențial conținut dăunător și inadecvat”.

Un purtător de cuvânt TikTok a spus că compania analizează decizia și ia în considerare următorii pași.

În conformitate cu legea privind protecția datelor, orice organizație trebuie să aibă consimțământul părinților sau îngrijitorilor pentru a utiliza datele copiilor sub 13 ani. 

Citește și: NATO interzice TikTok pe dispozitive

”TikTok nu a reușit să facă acest lucru, deși ar fi trebuit să știe că minorii sub 13 ani foloseau platforma”, a spus ICO într-o declarație marți. ”În opinia ICO, TikTok nu a răspuns corespunzător.”

Aceasyă amendă este una dintre cele mai mari amenzi pe care le-a dat autoritatea de reglementare. Cu toate acestea, este la jumătate din valoarea inițială anunțată de ICO în septembrie anul trecut.

ICO a spus că sancțiunea a fost redusă după ce a eliminat una dintre constatările sale provizorii conform cărora TikTok a folosit ilegal date cu caracter special.

Purtătorul de cuvânt al TikTok a adăugat: ”Deși nu suntem de acord cu decizia ICO, care se referă la mai 2018 - iulie 2020, suntem încântați că amenda anunțată astăzi a fost redusă la sub jumătate din suma propusă anul trecut”.

Vezi și: FBI stă cu ochii pe Tik Tok. Celebra platformă ar fi fost folosită pentru spionaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel