Minore din Dolj, prostituate în Suceava. Doi bărbați au fost plasați sub control judiciar
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Minore racolate prin metoda „Lover Boy” / Imagine de Pexels de la Pixabay
Minore racolate prin metoda „Lover Boy” / Imagine de Pexels de la Pixabay
Doi bărbați din Craiova au fost plasați sub control judiciar după ce au fost săltați de DIICOT în cadrul unei acțiuni privind infracțiunea de trafic de minori, în forma prostituției. 

Doi bărbați din Craiova au fost săltați de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, luni, în cadrul unei acțiuni privind infracțiunea de trafic de minori, în forma prostituției. Este vorba de două fete, din Craiova, care s-au prostituat în apartamente din Suceava, pe când aveau vârstele de 16 și 17 ani, scrie Monitorul de Suceava

Cei doi inculpați pus sub acuzare de procurorii DIICOT au ajuns în arestul poliției județene în după-amiaza zilei de 22 februarie, inițial reținuți 24 de ore.

Ieri, procurorii DIICOT au formulat propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori. Tribunalul Suceava a decis că măsura controlului judiciar este suficientă față de cei doi. Inculpații au impuse obligații și restricții, aflându-se într-un program de supraveghere. Procurorii DIICOT pot contesta decizia de respingere a propunerii de arestare la Curtea de Apel Suceava.

Minorele au fost manipulate prin metoda „Lover Boy”

Procurorii au subliniat manipularea victimelor minore, în special prin metoda ”Lover Boy” – iubitul care se transformă în peștele fetei.

Cele două minore s-au prostituat la Suceava, rezultă din datele structurilor de combatere a crimei organizate, în perioada octombrie 2018 - martie 2019. Cel care le-a adus la Suceava, susțin procurorii DIICOT, este Ilie Daniel A., în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Craiova, dar care locuia într-un apartament din Suceava.

Un văr al acestuia, Daniel Ionuț I., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în comuna Daneți, județul Dolj, este cel care acționa mai de la distanță, rezultă din cercetări, însă avea un rol chiar mai important, de manipulator al uneia dintre minore.

Acesta ar fi pus ochii, încă din anul 2014, când victima nu avea încă 14 ani, pe o fată dintr-o familie dezorganizată din Dolj, care era crescută de bunică. În 2015, Daniel Ionuț I., zis Dani, a început o relație cu minora, care, fără nimic acasă, a devenit dependentă de el. Iubitul, rezultă din cercetări, îi spunea fetei că pleacă la muncă în Anglia, unde câștigă bine, iar ea va rămâne acasă și trebuie să se descurce și ea cu banii, la nivelul la care câștigă el peste hotare. Cum fata nu realiza venituri, treptat i s-a explicat că varianta prostituției este metoda sigură de a câștiga bani pentru a-și întemeia familia.

Sursă: Monitorul de Suceava 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel