Minoră de 12 ani din Călăraşi, exploatată la Paris. Părinţii acesteia au primit 89.000 de euro de la un francez
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Minoră de 12 ani din Călăraşi, exploatată la Paris. Părinţii acesteia au primit 89.000 de euro de la un francez / Foto Pexels
Minoră de 12 ani din Călăraşi, exploatată la Paris. Părinţii acesteia au primit 89.000 de euro de la un francez / Foto Pexels
O minoră în vârstă de 12 ani din Călăraşi a fost victima unei infracţiuni de natură sexuală la Paris, în exploatarea fetei fiind implicaţi chiar părinţii acesteia, care ar fi primit, în acest sens, sume mari de bani de la un cetăţean francez. 

Potrivit IGPR, tatăl fetei este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie - februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetăţean francez, în schimbul a 89.000 de euro.

La data de 3 martie, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost informat de către Biroul Ataşatului de Afaceri Interne al MAI din Paris cu privire la faptul că o minoră, de 12 ani, de cetăţenie română, a fost victima unei infracţiuni de natură sexuală, în Paris, Franţa, la data de 19 februarie 2023, în exploatarea minorei fiind implicaţi chiar părinţii acesteia, informează joi IGPR.

Din investigaţiile Poliţiei Franceze a reieşit că părinţii minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetăţean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului. Mama minorei şi cetăţeanul francez au fost arestaţi preventiv de Poliţia Franceză, fiind acuzaţi de trafic de fiinţe umane şi agresiune sexuală asupra unui minor. Tatăl minorei a părăsit Franţa împreună cu cei doi copii ai săi, printre care şi victima.

Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională a facilitat schimbul de informaţii dintre Poliţia Franceză şi Poliţia Română. Astfel, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a efectuat investigaţii, cu operativitate, în vederea localizării minorei şi a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceştia se află în România, arată sursa citată.

La data de 6 martie, autorităţile franceze au introdus în Sistemul de Informaţii Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetăţean român, tatăl copilei, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare. Bărbatul este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie - februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetăţean francez, în schimbul a 89.000 de euro.

Astfel, la data de 8 martie, în urma investigaţiilor desfăşurate în cauză, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi au identificat minora şi pe tatăl acesteia. DGASPC Călăraşi a preluat sub protecţie minora, iar persoana bănuită a fost reţinută şi prezentată organului judiciar competent, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autorităţile franceze. Procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfăşurare, precizează sursa citată, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel