Urmărește emisiunea live
Scandalos. Minoră abuzată în scaunul cu rotile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Drama unei minore a ieșit la iveală după ce aceasta a dat naștere unui copil.

O fetiță de 13 ani din Târgoviște, imobilizată în scaun cu rotile, a născut la începutul lunii februarie, la maternitatea din oraș. Fata ar fi fost abuzată sexual de concubinul mamei timp de un an de zile, însă de frică nu a spus nimic, sarcina fiind descoperită abia după 6 luni când i-a crescut burta. Copila, împreună cu mama, concubinul acesteia și cei cinci frați erau cazați într-un centru de îngrijire al Primăriei Târgoviște.

Cazul este cu atât mai grav, cu cât nimeni nu a sesizat drama trăită de aceasta, deși era înconjurată cel puțin teoretic de personal de specialitate. Ancheta este coordonată de procurori care urmează să stabilească exact cum s-a putut întâmpla acest abuz. 

România, după Tanzania, Kenia și Uganda

Acest caz nu este o excepție. Un studiu realizat Fundația World Vision Romania arată că sunt sute astfel de cazuri, iar țara noastră se clasează după Tanzania, Kenia şi Uganda în ceea ce priveşte măsurile luate împotriva exploatării şi abuzului sexual asupra copiilor.

"În 2017, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a înregistrat 817 cazuri de abuz şi exploatare sexuală. Trebuie să ţinem cont de faptul că aceste cazuri raportate reprezintă doar o parte dintre abuzurile petrecute în România, asta pentru că fiecare cifră oficială ascunde realitatea altor sute de cazuri neraportate", arată World Vision România într-un raport dat publicității la începutul lunii februarie.

Vezi și: Care sunt cele mai grave probleme ale copiilor din mediul rural

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel