Data actualizării:
Data publicării:

Minivacanța de 1 Mai 2023. Vremea se schimbă! Elena Mateescu, ANM, vine cu ultimele informații meteo

Autor: Elena Aurel | Categorie: Vremea
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a spus cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai.

„Trebuie să menționăm în primul rând informarea meteorologică valabilă până sâmbătă dimineață la ora 10, informare ce vizează în mod deosebit temperaturile scăzute de pe parcursul nopților care urmează, o vreme rece pentru această perioadă din an, și vorbim de temperaturi care vor coborî până la -4-0 grade celsius, mai ales în noaptea de joi spre vineri, în zonele intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în deosebi în zonele depresionare din centru și nu în ultimul rând și în nord-estul țării, adică în Moldova, vorbim și de intensificări ale vântului cu viteze de 45-55 km/ora care cu siguranță vor amplifica senzația de frig, iar în zona montană înaltă, rafale de 70-80 km/ora.

De altfel, în următoarele două zile și la nivelul maximelor, temperaturile vor fi unele mai coborâte, acestea nu vor depăși 15 grade celsius, inclusiv în capitală, o vreme mai rece, cer temporar noros, precipitații în general izolate, mai ales în zonele de deal și de munte. La altitudini mai mari, având în vedere minimele foarte coborâte, este posibil să mai consemnăm precipitații mixte.

Dar veștile sunt bune pentru că de duminică vremea se va încălzi ușor, astfel încât să vorbim de temperaturi deja pozitive la nivelul minimelor 3-10 grade pe parcursul nopților și dimineților și la nivelul maximelor să consemnăm chiar valori de 22 grade cu maximă, inclusiv în capitală, de 20-21 de grade.

Chiar și luni va fi vreme frumoasă din punctul de vedere al regimului de temperaturi. Vorbim de valori la nivelul maximelor de până la 23 de grade în partea de sud-vest a țării, nu în ultimul rând în capitală 21 de grade, pe litoral valori ușor mai coborâte spre 17 grade, dar asta nu înseamnă că nu va fi o vreme agreabilă din punctul de vedere al regimului de temperaturi. Posibil averse locale doar în zonele montane și submontane.

Marți, posibil să atingem valori chiar apropiate de pragul unei zile de vară pentru că în partea de vest și sud-vest a țării anticipăm temperaturi la nivelul maximelor de până la 23-24 de grade.", a spus Elena Mateescu, directorul general al ANM, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel