Minivacanță de 1 Decembrie 2021. Turcan a transmis în avizare externă ca luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Raluca Turcan, ministrul Muncii, a transmis în avizare proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare.

UPDATE: Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri,  ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis in avizare externa proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare.

Bugetarii ar putea beneficia de o minivacanţă de cinci zile în preajma Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie. Potrivit unor surse România TV, Ministerul Muncii analizează această variantă.

Concret, având în vedere că Ziua Naţională pică miercurea, iar ziua anterioară, 30 noiembrie - Sfântul Andrei - este şi ea liberă, Ministerul Muncii analizează varianta de a le da bugetarilor liber şi luni, pe 29 noiembrie. Astfel, aceştia ar avea parte de o minivacanţă de cinci zile, în perioada 27 noiembrie - 1 decembrie inclusiv. Momentan nu s-a luat nicio decizie în acest sens, propunerea urmând a fi analizată atât la minister cât şi de către premierul Florin Cîţu.

Parlament: Şedinţe solemne dedicate Zilei Naţionale şi Zilei Constituţiei

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, miercuri, organizarea a două şedinţe solemne a Parlamentului - una, pe 24 noiembrie, dedicată Zilei Naţionale a României, iar cealaltă pe 6 decembrie, pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

"Avem şedinţă solemnă pentru data de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, pe care o vom avea săptămâna viitoare miercuri şi, în al doilea rând, avem o şedinţă solemnă în 6 decembrie pentru a celebra 30 de ani de la prima Constituţie post Revoluţie", a anunţat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Sorin Grindeanu.

Conform unui memorandum aprobat de conducerea Parlamentului, la şedinţa solemnă din 24 noiembrie, care va începe la ora 14,00 şi va marca împlinirea a 103 ani de la Marea Unire, sunt invitaţi să ia cuvântul preşedintele României, preşedinţii celor două Camere legislative, premierul şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Printre invitaţii la şedinţă se află membrii Guvernului, foştii preşedinţi ai României, Custodele Coroanei române, Margareta, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice, Prim-rabinul României, preşedinţii Curţii Constituţionale, ICCJ, Curţii de Conturi, guvernatorul BNR, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, precum şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Preşedintele României, preşedinţii celor două Camere, premierul, reprezentanţii grupurilor parlamentare vor lua cuvântul şi la şedinţa solemnă din 6 decembrie, care va începe la ora 13,00. Va rosti o alocuţiune şi preşedintele Curţii Constituţionale, se arată în memorandumul aprobat de Birourile permanente reunite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel