MINIVACANŢA 1 Mai 2018 pe Litoral: Plajele turistice, grad optim de pregătire pentru vacanţa de 1 Mai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Minivacanţa 1 Mai 2018 - Plajele turistice de pe litoralul românesc sunt la un grad optim de pregătire şi aşteaptă turiştii în vacanţă.

Minivacanţa 1 Mai 2018 - Încă de acum, mai mult de 200 de hectare de plaje turistice din staţiunile de pe litoralul românesc înregistrează un grad optim de pregătire pentru prima serie de turişti din noul sezon estival care va începe cu vacanţa de 1 Mai, a declarat, miercuri, directorul general al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea Litoral, Hristu Uzun.

Minivacanţa 1 Mai 2018 - 'Toate plajele turistice de pe litoralul românesc, însumând peste 200 de hectare de nisip, dispuse în cadrul a 319 sectoare închiriate operatorilor privaţi, au fost pregătite, începând din luna februarie, pentru agrementarea primilor turişti ce vor deschide sezonul estival la 1 Mai', a afirmat Uzun în cadrul unei şedinţe organizate la Prefectura Constanţa.

Minivacanţa 1 Mai 2018 - Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor de amenajare şi igienizare a plajelor turistice au fost colectate şi evacuate peste şapte sute de tone de deşeuri, au fost relocaţi şi nivelaţi 80.000 de metri cubi de nisip şi demontate garduri de protecţie contravânt însumând 10.000 de metri liniari de garduri de stuf şi au fost îndepărtate circa 400 de tone de spărturi de scoici care creau disconfort.

Minivacanţa 1 Mai 2018 - 'Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje toate cele 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival.

Minivacanţa 1 Mai 2018 - În prezent, executăm lucrări de corectare a liniei ţărmului, conform programului anual, urmând ca până la sosirea turiştilor să finalizăm şi igienizarea suprafeţelor de plajă necontractate încă şi să evacuăm ultimele depuneri de alge şi scoici, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ, la linia ţărmului', a mai precizat Uzun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel