Ministrul turc de externe susţine necesitatea NATO
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a susţinut luni necesitatea NATO, după critici din SUA şi Franţa la adresa Alianţei, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că NATO este pe cale să dispară - el a folosit chiar termenul "moarte cerebrală", iar secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut o schimbare a Alianţei, afirmând că altfel aceasta riscă să ajungă depăşită. Cancelarul german Angela Merkel a respins deja poziţia lui Macron, considerând-o prea radicală, reaminteşte Reuters.

La Bruxelles, înaintea unei reuniuni de două zile a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, Cavusoglu a declarat reporterilor: "Chiar cred în viitorul NATO. Există şi valori ca Uniunea Europeană, există acest cadru de apărare a valorilor noastre - pace, stabilitate - cred că avem deci nevoie de NATO".

Comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, şi-a exprimat de asemenea sprijinul pentru Alianţa Nord-Atlantică creată în 1949, ca un mijloc de asigurare a securităţii colective împotriva Uniunii Sovietice. "Cred că este bine că avem NATO, că aceasta continuă să se dezvolte şi prezintă semne vitale", a apreciat el în faţa presei.AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel