Ministrul Stroe nu mai vrea un regim sancţionator în băşcălie pentru șoferi
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Conducătorul auto trebuie determinat la disciplină, consideră ministrul de Interne, Radu Stroe. Oficialul guvernamental a anunțat că se lucrează la introducerea unui regim de sancţiuni extrem de dure pentru cei care nu respectă disciplina în trafic, de la amenzi mai mari, la suspendarea carnetului pe o perioadă de 3-4 ani, deoarece, în prezent, este "un regim sancţionator în băşcălie".

"Există mai multe module care trebuiesc construite, asamblate, pentru a crea un tot al măsurilor ce ar trebui gândite şi adoptate de către Guvern. Un prim modul ar fi cel referitor la programele pe care trebuie să le construiască Ministerul Transporturilor cred, trebuie un modul al modului de examinare a candidaţilor la diversele carnete de conducere. E clar ca nu e un lanţ coerent bine pus la punct. Ar trebui un al treilea modul, un regim sancţionator foarte aspru, pentru că, dincolo de ceea ce nu ştim niciodată că se va întâmpla, va trebui să determinăm conducatorul auto la disciplină, pentru că nouă ne lipseşte disciplina în trafic, în conducere, în comportament. Educaţia şi disciplina", a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, Radu Stroe.

Potrivit ministrului de Interne, o astfel de disciplină nu se poate realiza decât prin măsuri extrem de severe, care pot ajunge până la suspendarea carnetului de conducere pe o perioadă îndelungată.

"În opinia mea, lucrurile acestea nu se realizează decât prin măsuri extrem de severe care trebuie să aducă forţament pe conştiinţa omului, ca să nu spun 'frică' pentru a nu mai trece pe roşu, pe zebră, pentru a nu mai circula cu viteză peste 50 km peste normă, nici măcar atât, evident, sub influenţa băuturior alcoolice, fără permis... Există un proiect de ordonanţă de urgenţă de înăsprire a pedepselor. Am amânat-o în septembrie, pentru că am spus să completăm aceste lucruri. Nu vom pune accent pe amenzi, şi ele vor fi, ci pe suspendarea carnetului de conducere 3-4 ani. Trei luni (cum este în prezent, n.r.) reprezintă un regim sancţionator în băşcălie, după părerea mea", a încheiat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel