Ministrul Sportului se declară „mâhnit“ că sportivele calificate la Jocurile Olimpice refuză să participe la competiție
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ministrul Sportului se declară „mâhnit“ că sportivele calificate la Jocurile Olimpice refuză să participe la competiție  /  Sursă foto: Ministerul Tineretului și Sportului
Ministrul Sportului se declară „mâhnit“ că sportivele calificate la Jocurile Olimpice refuză să participe la competiție / Sursă foto: Ministerul Tineretului și Sportului
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, se declară deranjat că sportivele calificate la Jocurile Olimpice refuză să participe.

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, e deranjat de faptul că tot mai multe sportive refuză să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

„Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre.

Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz“, a precizat, pe Facebook, ministrul Tineretului și Sportului.

Simona Halep, în picaj în clasamentul WTA după retragerea de la Wimbledon

Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, a picat 5 locuri în clasamentul live, de pe poziția a 3-a, până pe 8 WTA! Constănțeanca a fost întrecută de Iga Swiatek (Polonia, locul 7), care a atins un nou maxim al carierei, Elina Svitolina (Ucraina, locul 6), Bianca Andreescu (Canada, locul 5), Sofia Kenin (SUA, locul 4) și Aryna Sabalenka (Belarus, locul 3). Pe primele două poziții se mențin Ashleigh Barty (Australia, locul 1), respectiv Naomi Osaka (Japonia, locul 2).

Halep a rămas cu 4.330 de puncte în visterie după ce a declarat forfait pentru turneul de la Wimbledon, iar sportiva noastră poate părăsi elita tenisului feminin! Simonei îi suflă în ceafă mai multe rivale: Garbine Muguruza (Spania, 4.105 p), Belinda Bencic (Elveția, 4.085 p),dar și Victoria Azarenka (Belarus, 3.785 p). Simona Halep a fost lider mondial în sezoanele 2017 și 2018, ea pătrunzând pentru prima oară în Top 10 WTA pe 26 ianuarie 2014. Simona traversează o perioadă tristă, în condițiile în care s-a retras și de la Jocurile Olimpice, din cauza accidentării la gamba stângă, scrie prosport.

Halep s-a retras de la Wimbledon, din cauza accidentării 

„Cu tristeţe anunţ că mă retrag de la această ediţie a turneului de la Wimbledon din cauză că nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă.”, a scris Simona Halep, pe pagina sa de Instagram.

Sportiva a precizat că era entuziasmată să revină la Wimbledon, ca deţinătoare a trofeului.

„Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată şi onorată să revin pe teren ca deţinătoare a trofeului. Din păcate, corpul meu nu a cooperat şi trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul viitor”, a mai scris Halep.

Simona Halep ratează, astfel, al treilea turneu la rând, după French Open şi Bad Homburg. Ediţia din acest an de la Wimbledon este programată în perioada 28 iunie – 11 iulie.

Modificare în lotul României pentru JO de la Tokyo. Rădoi a făcut anunţul

Selecționata olimpică a României s-a reunit pe 30 iunie la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, acolo unde se va pregăti în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie. Selecționerul Mirel Rădoi a decis să îl cheme la lot pe Florin Ștefan.

Deoarece Denis Ciubotariu și George Pușcaș au fost rechemația la cluburile lor, selecționerul Mirel Rădoi a fost nevoit să apeleze la alți doi jucători. Astfel, în cursul zilei de miercuri acesta a decis să apeleze la Andrei Sîntean, fotbalistul care în sezonul trecut a bifat 20 de meciuri pentru Hermannstadt.

De asemena, Mirel Rădoi l-a convocat și pe Florin Ștefan, fotbalist care a fost prezent și la EURO 2019, unde a fost titular în 3 din cele 4 partide disputate de tricolori. Acesta este momentan liber de contract, aducerea lui nefiind legată de acordul vreunui club, potrivit Mediafax (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel