Ministrul Sănătății britanic își cere scuze după publicarea unor imagini scandaloase. Avea o aventură cu o colegă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Ministrul Sănătății britanic își cere scuze după publicarea unor imagini scandaloase
Pixabay / Ministrul Sănătății britanic își cere scuze după publicarea unor imagini scandaloase
Ministrul Sănătății din Marea Britanie și-a prezentat public scuzele după ce a fost surprins sărutându-se cu o consilieră. 

Ministrul sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, și-a cerut scuze, după ce mai multe imagini cu el și consilierul său principal au apărut în prima pagină a publicației The Sun. În imagini cei doi se îmbrățișează pasional și se sărută. Hancock a spus că „îi pare foarte rău”, scrie Reuters. Ministrul este căsătorit. 

Consiliera sa este o prietenă pe care a angajat-o la sfârșitul anului trecut. În scuzele comunicate, Hancock a mai precizat că ”accept faptul că am încălcat regulile de distanțare în aceste circumstanțe”

„Am dezamăgit oameni și îmi pare foarte rău. Rămân concentrat pe scoaterea țării din această pandemie și aș fi recunoscător dacă eu și familia mea am avea mai multă intimitate privind această problemă personală”, a mai adăugat Hancock. 

Probleme în privința contractelor din pandemie

Publicarea imaginilor surprinse în biroul său în luna mai a acestui an a ridicat îngrijorări privind buna judecată a ministrului. Hancock a mai ajuns în atenția publicului britanic după ce au ieșit la iveală mai multe probleme în administrarea primelor luni ale pandemiei de coronavirus din 2020. Acesta a păstrat secrete mai multe detalii importante despre contractele semnate în acea perioadă. 

Opoziția formată din Partidul Laburist, care a acuzat guvernul că ar fi oferit milioane de lire sterline în contracte realizate în timpul pandemiei pentru consumabile, medicamente și alte servicii, consideră că raportul ministrului sănătății ar trebui mai bine analizat. 

„Miniștrii au dreptul la viață privată, asemenea oricărei alte persoane. Cu toate acestea, când banii contribuabililor sunt la mijloc sau locuri de muncă sus puse sunt oferite prietenilor care mai au și o relație personală cu unul dintre miniștri, atunci aceste lucruri trebuie analizate”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist, conform Reuters

Imagini obținute prin surse nesigure

Imaginile publicate de The Sun nu au putut fi verificate de Reuters. Tabloidul nu a menționat modul în care a făcut rost de pozele luate din ceea ce au filmat camerele de supraveghere, însă a mai fost citată o sursă care a dat știrea, care a comentat mai pe larg despre relația extraconjugală a celor 2. 

Se pare că Hancock și consiliera sa s-au cunoscut în anii 2000 la Universitatea din Oxford. Aceasta este încadrată în Ministerul Sănătății în postul de director non-executiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel