Ministrul Sănătății a vizitat Centrul de Evaluare COVID deschis la SUUB
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost luni, 31 ianuarie, la Centrul pentru Evaluare COVID deschis la Spitalul Universitar de Urgență din București.
Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB) precizează că ministrul Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, a vizitat luni, 31 ianuarie, Centrul de Evaluare COVID deschis la SUUB. Demnitarul a vizitat și Unitatea de Primiri Urgențe și centrul de testare Covid-19 care funcționează din 23 ianuarie.
Cei de la SUUB reamintesc că ”pacienții care vor să vină să se testeze în UPU gratuit trebuie să prezinte de pe mesajul scris (sms) sau de pe e-mail codul primit de la DSP.
Ce condițiile trebuie îndeplinite pentru a beneficia de evaluare și tratament gratuit în Centrul de Evaluare COVID deschis astăzi la SUUB:
”Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în centru fără bilet de trimitere, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi. Pacienții beneficiază de toate serviciile medicale indiferent de statutul de asigurat, astfel că vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați.
La Centrul de Evaluare COVID-19 se pot prezenta pacienții cu forme ușoare sau moderate confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Este foarte important de precizat că pacienții pozitivi care se prezintă la Centru trebuie să vină în maximum a 7-a zi de la confirmarea testului pozitiv și să fi fost înregistrați în Corona Forms, adică să fi fost anunțați în prealabil de DSP. Astfel, pacienții care au rezultate pozitive în urma unor teste rapide nu vor putea beneficia de analize, nefiind validați anterior în Corona Forms.
Cei care sunt pozitivi la testul rapid vor anunța medicul de familie și vor decide împreună cu acesta ce au de făcut în privința diagnosticului. Cei care au testul rapid pozitiv și au semne de severitate - respirație grea, stare generală alterată se pot prezenta oricând la Unitatea de Primiri Urgențe. Cei care au test pozitiv, dar au mai mult de o săptămână de la confirmare, pot lua legătura cu medicul de familie care îi va îndruma în funcție de starea clinică. Pacienții care vin la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB trebuie să știe că vor beneficia de efectuarea analizelor aprobate prin contract cu CASMB.
În funcție de rezultatul analizelor, medicul poate recomanda investigații imagistice. Stimați pacienți, având în vedere complexitatea investigațiilor (consult, investigații imagistice, analize speciale de laborator și recomandările de tratament sau instituirea tratamentului în anumite cazuri) timpul de așteptare poate fi de mai multe ore. În cazul în care, în urma consultului și investigațiilor, medicul consideră că forma de boală a pacientului este mai gravă și necesită internare, acesta va fi îndrumat către Departamentul de Urgență pentru a decide conduita medicală.
PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE al Centrului de Evaluare COVID- 19 de la SUUB este 08.00- 15.00, iar pacienții vor fi tratați aici de medici specialiști sau primari din specialități medicale. INTRAREA pe la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB este pe la Ambulatoriul SUUB, în corpul C, zona dinspre metrou Eroilor sau ultima barieră, pe dreapta, de pe Splaiul Independenței.
Vă reamintim că pe toată perioada pandemiei în Spitalul Universitar de Urgență București au fost internați atât pacienți pozitivi COVID-19, cât și pacienți negativi, asigurându-li-se tuturor cea mai bună îngrijire medicală. Personalul medical înalt calificat și echipele multidisciplinare de profesioniști au intervenit în foarte multe situații de urgență, dând o șansă la viața pacienților, unii fiind în stare gravă și foarte gravă. În cadrul SUUB există circuite separate pentru pacienții pozitivi și negativi, personalul medical fiind antrenat de doi ani de zile în lupta cu pandemia”, se arată pe rețelele sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News