Ministrul român al Sportului din Franța și-a arătat revolta după episodul cu Colțescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mărăcineanu şi-a îndrumat fiul spre rugby, nu spre fotbal, din cauza violenţelor de pe stadioane . Foto AGERPRES
Mărăcineanu şi-a îndrumat fiul spre rugby, nu spre fotbal, din cauza violenţelor de pe stadioane . Foto AGERPRES
Românca Roxana Mărăcineanu, fostă înotătoare, ministrul Sporturilor din Franța, și-a arătat revolta după episodul cu arbitrul român Sebastian Colțescu.

Ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a salutat "simbolistica puternică" a jucătorilor Paris SG și Istanbul Basaksehir care au părăsit terenul după acuzațiile de rasism aduse de turci împotriva arbitrului român.

„În această seară, sportivii au luat o decizie istorică în fața unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă”, a scris ministrul pe Twitter.

„Este o expresie a rasismului ordinar. Așteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut ”simbolismul” puternic al gestului și solidarității jucătorilor”, a adăugat ministrul francez, născut în România, țara celui de-al patrulea arbitru acuzat, marți, de rasism de jucătorii turci.

Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Basaksehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Basaksehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt în minutul 16 și s-a reluat, ulterior, la cererea UEFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel