Ministrul Radu Oprea: IMM-urile la târguri internaționale, procedură simplificată
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, interviu. Informații cu impact major
Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, interviu. Informații cu impact major
Minsiterul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat un proiect prin care ajută companiile să participe la târguri internaționale.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea a declarat, la conferința de bilanț al primelor șase luni de guvernare, că există un program amplu de susținere a dezvoltării IMM-urilor. "Programul de susținere a internaționalizării operatorilor economnici români. Avem două obiectve principale pentru mediul de afaceri, unul este legat de dezvoltarea pe piață internă, de dezvoltare a capacităților lor de a deveni cât mai pregătiți pe zona de dezvoltare industrială și de servicii de piață. De asemenea ne dorim ca ei să iasă pe piețe externe, să iasă din granițele țării, să ieșim din zona noastră de confort, să ieșim din cutie și să reușim să dezvoltăm afacerile regional și internațional. Pentru inteprinderile mici și mijlocii, tot ce înseamnă digitalizare, tot ce înseamnă e-commerce astăzi, poate transfroma orice microintrprindere într-o multinațională. La un clic distanță de stă orice piață la dispoziție" a declarat ministrul.

Participare sub brand propriu

În privința participării la târguri internaționale Radu Oprea a declarat că procedura a fost mult simplificată."Pentru ca ale noastre companii să poată participa și să înțeleagă cultura și deosebirile de mentalitate în a face afaceri pe alte continente, internaționalizarea permite acestor companii să participe la târguri internaționale sub brand propriu. Programul este extrem de mult simplificat și de data aceasta avem alocație financiară nerambursabilă. Încercăm să limităm cât mai mult contactul între beneficiar și funcționarul public din interiorul ministerului. Ceea ce se întâmpla înainte, când trebuia să completeze atâtea documente în care aveai o declarație de conformitate, spuneai că ești de acord cu condițiile impuse, veneai cu o sumedenie de facturi după desfășurarea târgului, semnai contract, facturi. Lucrurile acestea nu se mai întâmplă astăzi. Astăzi lucrurile acestea sunt mult simplificate: dovada participării la târg, raportul de acvtivitate pentru că trebuie să avem și un anumit indicator cantitativ pentru a putea să facem analiză în interiorul ministerului", a mai spus ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel