Ministrul Novak spune că e nevoie de liniște pentru ca România să obțină rezultate la gimnastică: „Trebuie să tragem o linie”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, joi, la sediul COSR, că gimnastica românească are nevoie de linişte pentru a obţine din nou rezultate, precizând totodată că are încredere în actuala conducere a Federaţiei Române de Gimnastică.

"Din punctul nostru de vedere, noi lucrăm pe statistici şi după rezultate, şi nu după ce scandaluri apar. În ultimii 10-15 ani regresul gimnasticii este foarte clar şi există nişte motive clare. Ascultând de doi ani problemele de la Deva, cu tot ce se întâmplă acolo, trebuie să tragem o linie şi să vedem care sunt problemele şi cum putem să le corectăm. Pentru că dacă vom lucra la fel cu copiii, vom avea aceleaşi rezultate şi aceleaşi probleme. Cred că avem nevoie de o altă mentalitate, de un alt sistem şi o altă abordare a gimnasticii. Eu cred în federaţia actuală şi de ce să nu vedem că de un an încoace încep să vină rezultatele, cu o generaţie nouă, tânără. Cu siguranţă, pentru rezultate avem nevoie de linişte. Cu bârfe este foarte greu să construieşti ceva", a declarat Novak, la Casa Olimpică.

Conducerea Federaţiei Române de Gimnastică şi-a înaintat demisia de onoare în cadrul unei şedinţe a Comitetului său Executiv, reunit pe 24 şi 25 aprilie, dar a revenit asupra deciziei după discuţii cu ministrul Sporturilor, Eduard Novak, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Şedinţa Comitetului Executiv al FRG din zilele de 24 şi 25 aprilie a avut pe ordinea de zi analiza evoluţiilor sportivilor români la Campionatele Europene de seniori de la Antalya (11-16 aprilie), la Campionatele Mondiale de juniori de la Antalya (29 martie-2 aprilie) şi stabilirea modului de lucru până la FOTE (pentru juniori), respectiv până la Campionatele Mondiale de la Anvers (pentru seniori), competiţie la care, gimnaştii români au ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Bilanţul participării la Campionatele Europene a fost unul pozitiv, ţinând cont de îndeplinirea obiectivelor (calificarea ambelor echipe reprezentative la Campionatele Mondiale şi obţinerea în finalele pe aparate a unei medalii de bronz, a trei locuri patru, un loc şase şi un loc şapte, iar la individual compus, o clasare în top 10), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel