Ministrul Muncii, despre noua Lege a pensiilor: Această reformă nu este despre bani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură foto YouTube Guvernul României
Foto: Captură foto YouTube Guvernul României
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a vorbit despre noua Lege a pensiilor.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, garantează că de la 1 ianuarie pensiile românilor vor crește, iar în septembrie 2024 seniorii își vor primi pensiile recalculate.

"Prin lege ne-am asumat un calendar care garantează românilor că la 1 ianuarie pensiile românilor vor crește cu majorarea de 13,8%. De asemenea, este foarte important ca românii să știe că avem o noutate. Am introdus în lege garanția că pensiile se majorează în fiecare an în ianuarie. În vechile legi era stipulat că majorările se fac anual, fără să fie specificat și când anume. Au fost ani în care s-au făcut majorări și în septembrie sau nu s-au făcut deloc. De exemplu între 2009 și 2013, când pensiile au fost înghețate. Acum românii au garanția că mereu în ianuarie vor avea loc majorările.

Ministrul Muncii: În 2024 toate pensiile românilor vor crește

Apoi, în septembrie deja românii își vor primi pensiile recalculate datorită reformei pe care o facem. Calendarul de aplicare a noii legi după promulgarea acesteia este acela de a veni cu normele de aplicare a legii, după care cu softul respectiv, cu instruirea colegilor noștri de la casele teritoriale de pensii, apoi cu recalcularea efectivă și sigur din septembrie vom avea în plată pensiile românilor recalculate.

Este important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. În cazul fiecărui român se va menține cuantumul cel mai favorabil și că în 2024 toate pensiile românilor vor crește. Dar această reformă nu este despre bani. Această reformă este în primul rând despre respect, despre respect pentru românii care au muncit, despre respect pentru românii care muncesc deoarece principalele două argumente, principalii piloni de susținere ai acestei legi sunt contributivitatea și stabilitatea, adică contribui, muncești, vei avea o pensie mai bună", a declarat Simona Bucura-Oprescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel