Ministrul Muncii: Căutăm resurse bugetare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dragoş Pâslaru, ministrul Muncii, a precizat, la Realitatea TV, că Guvernul şi-a propus un nou moment de resetare pentru pensii, dar că timpul ar putea fi prea scurt pentru a le permite acest lucru.  

Ministrul Pâslaru, despre pensii: "Cu greu a existat în 2010 un moment de resetare, când s-a încercat o uniformizare. În aceşti ani au fost categorii care au obţinut beneficii şi au ieşit din sistemul de pensii unitar. Nu e problemă cu cei care îşi cer aceste beneficii, ci cu cei care aleg ca, în urma unui lobby, să targeteze un anumit sector. 

Ne uităm să vedem cum am putea aduce o nouă resetare, dar e timpul foarte scurt. Vă asigur că la ministerul pe care l-am găsit există o viziune care merge către o uniformizare a pensiilor, acest lucru fiind dificil de făcut în an electoral". 

Noul ministru al muncii a vorbit şi despre indemnizaţia pentru mame, explicând: "Înţeleg ce înseamnă când părinţii aleg să stea acasă cu cei mici. Noi discutăm de o problemă de natalitate şi demografie. Avem din 90 încoace un declin demografic care duce la falimentul sistemului de pensii", făcând şi o ultimă precizare.

"Legea se aplică de la 1 iulie. Căutăm resursele bugetare şi lucrăm la sistemul informatic care trebuie adaptat în consecinţă. Pentru această măsură, de 85 la sută, e un lucru care ar trebui să ne mobilizeze. "


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel