Data publicării:
Ministrul Mediului din Suedia este o tânără iraniană de 26 de ani
Ministerul Mediului din Suedia este condus în prezent de o tânără de origine iraniană în vârstă de 26 de ani.
Noul prim-ministru al Suediei, Ulf Kristersson, a numit-o marţi în funcţia de ministru al mediului pe Romina Pourmokhtari, în vârstă de 26 de ani, informează dpa și Agerpres.
Guvernul de la Stockholm nu a avut niciodată un ministru atât de tânăr, menţionează agenţia. Pourmokhtari este de origine iraniană şi reprezintă în cabinet Partidul Liberal, alături de alţi patru colegi. Ea este în acelaşi timp lidera Tinerilor Liberali, însă va renunţa la această funcţie de luna viitoare.
Partidul Moderat al lui Kristersson, de orientare conservatoare, va avea 12 miniştri, iar Creştin Democraţii restul de şase. Ministru de externe va fi Tobia Billstrom, un politician conservator cu experienţă. Şefa creştin-democraţilor, Ebba Busch, va primi portofoliul energiei şi economiei şi va fi în acelaşi timp vicepremier.
Liderul liberal Johan Pehrson va fi ministrul integrării şi al pieţei muncii.
Scurgerile din gazoductele Nord Stream, cauzate de ”explozii puternice”
O anchetă preliminară asupra avariilor la cele două gazoducte Nord Stream în zona economică exclusivă daneză a Mării Baltice arată că scurgerile au fost cauzate de 'explozii puternice', a anunţat poliţia din Copenhaga, într-un comunicat emis marţi, transmite Reuters.
Investigaţii suplimentare cu privire la avarierea gazoductelor Nord Stream 1 şi 2 în zona economică exclusivă daneză vor fi conduse în comun de poliţia din Copenhaga şi Serviciul danez de securitate şi informaţii.
'Este încă prea devreme pentru a spune ceva despre cadrul în care cooperarea internaţională cu, de exemplu, Suedia şi Germania se va desfăşura, întrucât depinde de câţiva actori', a indicat poliţia din Copenhaga. Descoperirile autorităţilor daneze par similare celor ale procurorilor suedezi, care au declarat că alte două avarii în gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică, par de asemenea că au fost cauzate de explozii şi că acest caz este investigat ca sabotaj major. Citește mai multe AICI
Danemarca vrea excluderea Rusiei din sportul internaţional, la nivel de antrenori, oficiali și sportivi
Preşedintele Federaţiei Sportive Daneze (DIF), Hans Natorp, a condamnat participarea Rusiei la Adunarea Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).
”Nu credem că ruşii ar trebui să facă parte din sportul internaţional: nici la nivel de antrenori, nici la nivel de oficiali, nici la nivel de sportivi. Nu voi renunţa la mandatul nostru şi nici la dreptul de a vorbi. Este important să fim acolo, să avem dezbateri şi să spunem ce credem. Dacă reprezentanţii Comitetului Olimpic din Rusia vor lua cuvântul, atunci vom organiza o grevă diplomatică, aşa cum se întâmplă la ONU şi vom părăsi sala atunci când ruşilor li se va da dreptul de a vorbi. Vom încerca să atragem de partea noastră cât mai multe ţări”, a spus Natorp, într-un interviu acordat DR.
Comitetele Olimpice Naţionale (NOC) din Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Polonia, Norvegia şi Suedia s-au opus participării Rusiei şi Belarus la Adunarea Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC). Citește mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News