Ministrul german al Sănătății, după ce a cumpărat doze de vaccin din România: Acolo nu era nevoie de ele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministrul german al Sănătății, după ce a cumpărat doze de vaccin din România: Acolo nu era nevoie de ele / Foto: Karl Lauterbach
Ministrul german al Sănătății, după ce a cumpărat doze de vaccin din România: Acolo nu era nevoie de ele / Foto: Karl Lauterbach
Ministrul german al Sănătății a vorbit despre achiziția dozelor de vaccin din România.

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, și-a anunțat cetățenii pe conturile sale de socializare despre achiziția celor 5 milioane de doze de vaccin Pfizer din România. Acesta a scris că țara noastră nu avea nevoie de acele doze de vaccin.

„Ieri am cumpărat 5 milioane de doze de vaccin BionTech din România, cu aprobarea UE. Acolo nu era nevoie de vaccin. Pentru vaccinarea booster și pentru vaccinarea de rapel a copiilor de 12-17 ani, aceasta este o îmbunătățire semnificativă. Această vaccinare protejează adesea împotriva abandonului școlar și este importantă.”, a scris ministrul german al Sănătății pe pagina sa de Facebook.

De ce a vândut România dozele de vaccin

Amintim că Germania a cumpărat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID, pentru a accelera campania de vaccinare. România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate.

Ele vor fi disponibile în Germania din săptămâna care începe la 24 ianuarie. Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin - 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna - vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie. Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.  Citește mai mult AICI.

Gheorghiţă: Ne apropiem de jumătate din populaţia adultă vaccinată cu cel puţin o doză

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, acum o săptămână, că aproape 50% din populaţia adultă este imunizată cu cel puţin o doză. 

"Până la acest moment, rata de vaccinare din populaţia adultă cu cel puţin o doză este de 49,4%. Ne apropiem de jumătate din populaţia adultă vaccinată cu cel puţin o doză. Din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, şi trebuie să ţinem cont de faptul că ne referim la populaţie rezidentă, rata de vaccinare în momentul acesta este de 47%, iar din populaţia totală a României, de 19,3 milioane de locuitori, cât declară INS, este de 41,3%.", a informat Gheorghiţă. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel