Ministrul educației din Polonia spune că marșul LGBT pentru drepturi egale este „o insultă la adresa moralității publice”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ministrul educației din Polonia spune că marșul LGBT pentru drepturi egale este „o insultă la adresa moralității publice”  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ministrul educației din Polonia spune că marșul LGBT pentru drepturi egale este „o insultă la adresa moralității publice” / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ministrul Educației din Polonia are o poziție tranșantă în ceea ce privește marșurile comunității LGBT.

Ministrul educației din Polonia a declarat, miercuri, că marșul pentru sprijinirea drepturilor egale pentru minoritățile sexuale și comunitatea LGBT este o „insultă la moralitatea publică” și a pus sub semnul întrebării normalitatea participanților, relatează Reuters, citată de Digi24.

Mii de oameni au ieșit, sâmbăta trecută, în stradă prin centrul Varșoviei pentru a cere încheierea discriminării față de minoritățile sexuale în mijlocul a ceea ce activiștii numesc o „atmosferă din ce în ce mai ostilă” față de comunitatea LGBT, totul în contextul în care politicienii și clerul romano-catolic atacă ceea ce ei numesc „ideologia LGBT”.

„Ați văzut fotografii de la așa-zisa Paradă a Egalității. Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Am văzut oameni îmbrăcați bizar, un bărbat îmbrăcat în femeie... Acești oameni sunt normali în opinia dumneavoastră?”, a spus Przemyslaw Czarnek la un post tv de știri deținut de statul polonez.

Ulterior, el a încercat să își domolească afirmațiile, susținând că a vrut să spună doar că „acel comportament este anormal, nu participanții în sine”. Czarnek a respins și ideea conform căreia „o formă de limbaj incluziv” ar trebui folosită în școli – „În școlile poloneze, limba poloneză este obligatorie, nu orice limbă a incluzivității. În poloneză, satisfacerea dorinței sexuale într-un fel diferit de norma acceptată se numește perversiune și deviație”.

Opoziția din Polonia a condamnat afirmațiile ministrului – „Singura limbă pe care o cunoașteți este limba urii”, a spus Agnieszka Dzemianowicz-Bak, parlamentară din partea unui partid de stânga din legislativul polonez.

Numirea lui Czarnek, un lector conservator de la o universitate catolică, a atras critici, anul trecut, după declarații ale acestuia privind drepturile LGBT și istoria evreilor polonezi, potrivit Deschide.

Conflict LGBT: Viktor Orban a anulat vizita la Munchen. Premierul nu va urmări Germania - Ungaria

Conform BBC, la câteva ore înainte ca Ungaria să viziteze Munchen pentru a înfrunta Germania în ultimul meci din „grupa morții” în care se mai află Franța și Portugalia, premierul maghiar Viktor Orban și-a anulat planurile, spun surse germane. Anterior, Germania și alte 13 state membre ale Uniunii Europene au condamnat o lege a ungurilor care interzice afișarea homosexualității persoanelor minore.        

UEFA a fost criticată că nu a permis orașului bavarez să arate curcubeul pe arena de fotbal

                                           

Organizația care reglementează fotbalul european, UEFA, a fost criticată că nu a permis orașului Munchen să arate culorile LGBT prin intermediul iluminării Allianz Arena. Aceștia au transmis că cererea de a afișa ROGVAIV-ul nu poate fi satisfăcută din cauza contextului politic din Ungaria.

Astfel, într-o situație extrem de tensionată, DPA a anunțat că Orban și-a anulat vizita oficială din Munchen și va merge în schimb la Bruxelles, unde va începe joi un summit al liderilor Uniunii Europene. Nu a existat încă o confirmare oficială din partea purtătorului de cuvânt al premierului maghiar, care a zis: „Nu trebuie să dăm informații acum, ca înainte, în legătură cu programul privat al premierului” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel