Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu a discutat cu omologul maghiar despre situația de la Valea Uzului
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Cimitir-Eroi-Valea-Uzului-închis
Cimitir-Eroi-Valea-Uzului-închis
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó, în cadrul discuţiilor fiind abordată situaţia de la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului, a anunţat MAE.

"Şeful diplomaţiei române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunităţii maghiare de a evita confruntările şi escaladarea tensiunilor. Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat importanţa identificării unor soluţii practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români şi maghiari deopotrivă şi a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-şi comemora eroii îngropaţi în acest cimitir", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Conform aceleiaşi surse, Teodor Meleşcanu l-a asigurat pe Péter Szijjártó că autorităţile române au luat toate măsurile necesare în acest caz.

"În acelaşi timp, ministrul Teodor Meleşcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situaţiei, fără a fi necesare intervenţii externe neconstructive în acest sens", se precizează în comunicat. 

Vezi și: Cimitir Valea Uzului, conflict români-maghiari. Chirieac: Ar fi devastator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel