Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, merge marți la Washinghton
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
serghei lavrov
serghei lavrov
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov pregăteşte o vizită marţi, 10 decembrie, la Washington, a anunţat vineri purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Moscova, Maria Zaharova, pentru AFP.

 Deplasarea va fi prima după controversata întrevedere a lui Lavrov cu preşedintele american Donald Tump în 2017.

'Vizita este în curs de pregătire', a declarat Maria Zaharova, confirmând data de 10 decembrie pentru această vizită, fără a-i preciza însă agenda. Ultima deplasare a lui Serghei Lavrov la Washington a avut loc în 2017, când pe 10 mai a fost primit de preşedintele Donald Trump în Biroul Oval de la Casa Albă.

Trump a fost acuzat atunci că a dezvăluit informaţii confidenţiale cu privire la Siria. Fotografii difuzate de agenţia TASS l-au arătat pe Trump zâmbindu-le larg diplomaţilor ruşi în cursul întâlnirii, la care a fost prezent şi ambasadorul rus Serghei Kisliak.

Opozanţii preşedintelui american s-au declarat revoltaţi de această întâlnire, care a avut loc în timp ce Trump era suspectat de complot cu Rusia în campania electorală pentru a învinge pe contracandidata democrată Hillay Clinton. O amplă anchetă finalizată în 2019 l-a exonerat în cele din urmă pe Trump, dar a descris presiunile exercitate de preşedinte asupra anchetatorilor, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel