Ministrul de externe al Ungariei, momente de iritare la Digi24: E fake news. Avem succes, liberalii nu pot digera
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a avut mai multe momente în care a fost vizibil deranjat de întrebările jurnalistei de la Digi24.  

Peter Szijjarto a fost întrebat cum stau cu libertatea presei în Ungaria, în contextul în care ultimului radio independent i s-a suspendat licența săptămâna trecută și multe media locale se află sub control guvernamental. Ministrul de externe al Ungariei a răspuns: ”Îmi pare rău rău să spun, dar ceea ce ai citit tu aici sunt toate știri false și nu este cinstit, nu este corect.”.

Întrebat ce e fals, el a răspuns că respinge ”orice tip de minciună” împotriva țării sale și guvernului său. ”Dacă ai vorbi ungurește și te-ai uita la știrile și la comentariile din media ungară, ai vedea că majoritatea rețelelor media au poziții antiguvernamentale. Acesta este adevărul”. 

”Avem succes, nu pot digera”

La întrebarea dacă restul mediei din UE și vestul Europei minte când spune asta, Peter Szijjarto a răspuns: ”Absolut, asta spun”, argumentând că poate fi în spate un motiv politic. În continuare, ministrul de Externe al Ungariei a găsit explicații pentru ceea ce susține, considerând că, de 11 ani, au implementat o politică care merge complet împotriva curentului liberal: ”Mergem împotriva curentului principal și avem succes”. După ce jurnalista de la Digi24 a făcut remarca ”acum sondajele sunt mai puțin în favoarea dvs”, ministrul de Externe a părut, din nou, contrariat, și a întrebat-o de ce spune asta. ”Pentru că am văzut sondajele, sunt și acelea false?” a replicat jurnalista, iar concluzia oficialului a fost: ”Prefer să câștig alegerile, decât sondajele”. ”Liberalii nu pot digera faptul că avem un guvern conservator, cu o politică puternic creștin democrată și patriotică, care are succes. Asta este ceva complet de nedigerat pentru curentul liberal internațional”, consideră Peter Szijjarto. 

”O dată pe an, o dată pe an!”

Iritarea ministrului a apărut și când a venit subiectul Rusiei și relației bune dintre Viktor Orban și Vladimir Putin: ”Este foarte să portretizezi poziția noastră ca și cum am fi mai apropiați de Rusia decât sunt alte țări din UE. (...) Ar fi trebuit să continui propoziția, să spui precum cancelarul german, precum președintele francez.” După ce i s-a spus că totuși premierul Viktor Orban se întâlnește mai des cu Vladimir Putin, el a răspuns apăsat: ”O dată pe an, o dată pe an”, acuzând că n-a citit niciun comentariu din media liberale care să se plângă de întâlnirile Angelei Merkel sau ale lui Emmanuel Macron cu liderul rus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel