Ministrul de externe al Poloniei nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, a declarat ministrul de externe Radoslaw Sikorski în comentarii publicate marți, în contextul în care Kievul se luptă să respingă avansurile rusești. Cu toate acestea, Sikorski nu a specificat ce rol ar putea juca trupele poloneze, scrie Reuters.

În timp ce aliații NATO ai Ucrainei au promis să furnizeze națiunii devastate de război bani și arme pentru atât timp cât va fi necesar pentru a respinge invazia rusă, aceștia au exclus, în general, posibilitatea de a trimite soldați în țară.

Întrebat într-un interviu dacă Polonia este pregătită să trimită trupe în Ucraina, Sikorski a răspuns: "Nu ar trebui să excludem acest lucru. Ar trebui să-l lăsăm pe Putin să ghicească cu privire la intențiile noastre".

Interviul a fost publicat în Gazeta Wyborcza din Polonia, La Repubblica din Italia și El Pais din Spania.

Președintele francez Emmanuel Macron a deschis ușa pentru trimiterea de trupe în Ucraina și a sugerat, la o conferință din Paris pe 26 februarie, că una dintre zonele în care trupele occidentale ar putea ajuta ar fi instruirea ucrainenilor chiar în Ucraina.

Sikorski însuși a declarat anterior că prezența trupelor NATO în Ucraina "nu este de neconceput".

Luni, comandantul suprem al Ucrainei a declarat că a semnat documente care permit instructorilor militari francezi să viziteze centrele de instruire ucrainene în curând.

Rusia a câștigat teren în Ucraina de la eșecul contraofensivei ucrainene din 2023, care nu a reușit să facă progrese semnificative împotriva trupelor rusești bine înrădăcinate, forțele Kievului fiind împiedicate de întârzierile în livrările de arme și muniții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel