Data publicării:

Ministrul Cîmpeanu, mesaj de Ziua Învățătorului: Această profesie înseamnă a te reinventa zilnic

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Ministrul Cîmpeanu a transmis un mesaj de Ziua Învăţătorului.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Învăţătorului, în care subliniază că temelia formării unei persoane se pune decisiv în primii ani de şcoală.

Ce spune ministrul în mesajul său de 5 iunie



"Suntem conştienţi că a fi învăţător înseamnă a te reinventa zilnic pentru a face faţă tuturor provocărilor dintr-o societate dinamică şi dintr-un sistem care caută să evolueze. Vă mulţumesc pentru grija, interesul, devotamentul şi dragostea pentru copii! Vă doresc să nu obosiţi în a investi în elevii dumneavoastră şi să continuaţi a le ghida paşii, cu dragoste, pe drumul spre cunoaştere! Investiţia dumneavoastră de astăzi este cheia pregătirii generaţiilor de mâine, cheia viitorului României!", a evidenţiat Cîmpeanu, în mesajul publicat de Ministerul Educaţiei.

Alegerea acestei date nu a fost întâmplătoare



El a amintit că alegerea zilei de 5 iunie nu a fost întâmplătoare, fiind ziua în care, în urmă cu 243 de ani, se năştea Gheorghe Lazăr, fondatorul învăţământului în limba naţională din Ţara Românească, care, în 1818, a înfiinţat în Bucureşti prima şcoală cu predare în limba română - "Sfântul Sava".

Primii ani de școală sunt deosebit de importanți pentru temelia formării noastre

 

"Temelia formării noastre ca oameni se pune decisiv în primii ani de şcoală. Învăţătorii sunt cei care ne îndrumă să citim, să scriem, să numărăm, să socotim, să ne comportăm, să avem grijă de ceilalţi şi de mediul înconjurător. Mai presus de toate, ne învaţă să învăţam, iar acest lucru este esenţial pentru tot ce va urma mai târziu în şcoală şi în viaţă. (...) În această zi, recunoştinţa şi mulţumirile mele se îndreaptă manifest către dumneavoastră: învăţătorii, demni purtători de valoare umană şi intelectuală! Vă mulţumesc pentru eforturile depuse în procesul deloc uşor de a modela caractere şi pentru dedicaţia arătată şi dovedită, în timp, faţă de această profesie. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a reda prestigiul şi demnitatea profesiei de dascăl! La mulţi ani!", a mai transmis ministrul.

Tot astăzi se sărbătorește și Ziua Mediului

 

Sorin Cîmpeanu a completat că tot pe 5 iunie este aniversată Ziua Mondială a Mediului. "În primii ani de şcoală, copiii află despre importanţa mediului înconjurător pentru umanitate şi despre nevoia de a-l proteja. Un rol important în acest proces de cunoaştere, indispensabil culturii generale, îl aveţi dumneavoastră, învăţătorii! Cu tact şi dăruire îi apropiaţi pe copii de mediu, iar acest lucru este demn, de asemenea, de stimă şi mulţumiri!", a menţionat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu anunţă un parteneriat cu USAMV pentru tutela asupra liceelor agricole

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi constituirea unui parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) şi Ministerul Agriculturii pentru tutela asupra liceelor agricole, pentru a susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, 'capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti'.

'Avem multe lucruri de făcut împreună în 'România Educată', împreună cu Ministerul Agriculturii. Este pentru prima oară când susţinem un parteneriat solid între cele două ministere. Prin acest parteneriat, de curând s-a decis la nivelul guvernului să se susţină implementarea unui program 'Masă sănătoasă în şcoli 2022 - 2027', cu finanţare de peste un miliard de euro. Este un element esenţial în care conceptul de bază este de alimentaţie sănătoasă - produse agroalimentare româneşti. Şi asta se poate face doar în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Ministrul Educaţiei, punând laolaltă resursele, au putut sa ne dea speranţa unui program atât de important pentru viitorul copiilor noştri... CITEȘTE RESTUL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel