Ministrul Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlilor: „Un subiect de maxim interes. Nu excludem niciunul dintre scenarii”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude niciun scenariu de după 8 februarie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude niciun scenariu de după 8 februarie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a intervenit la o televiziune, înainte de întâlnirea de la ora 16:00 cu președintele Klaus Iohannis, explicând ce scenarii sunt luate în calcul pentru reîntoarcerea elevilor la școală, din 8 februarie.

Cîmpeanu nu a vrut să spună clar dacă toți elevii din România revin la școală, pe 8 februarie, dar nici dacă sunt pregătite revenirile treptate ale celor din clasele mici, clasa a VIII-a și clasa a XII-a. „Nu voi depăși limitele de competență. Venim cu realitățile din educație și nu excludem niciunul dintre scenarii. Care scenariu va rezulta din urma discuțiilor veți vedea și veți fi anunțați, pentru că este un subiect de maxim interes pentru aproape 3 milioane de elevi, pentru 500.000 de studenți și pentru toți aparținătorii acestora”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

„Din fericire, la nivelul sistemului de educație din România am avut mai multă înțelegere chiar decât în alte sisteme de educație considerate mai avansate. Aș vrea să dau exemple de țări europene care au avut dificultăți în a introduce în online școala pentru că profesorii au spus: «Nu am primit echipamente din partea școlii, din partea statului, nu predăm». În România, cadrele didactice, deși n-au avut întotdeauna echipamente, au încercat și au reușit să încheie cu bine un an școlar 2019-2020”, a transmis ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel