Data actualizării:
Data publicării:

Ministrul Cîmpeanu: De ce nu se vor mai da note la educație fizică

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat motivul pentru care la ora de sport nu se vor mai da note.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat de ce nu mai este nevoie ca la orele de educație fizică să fie acordate note elevilor:

„La educație fizică, spre exemplu, noi susținem și vor fi mai multe ore în planurile cadru, lista disciplinelor și numărul de ore aferent pe săptămână, pentru că au copiii nevoie de mișcare, dar note de ce să dai? Ca să facă presiune părinții să ia absolut toți 10 la educație fizică, așa cum e acum? Mă rog, 97% au note de 9, 9,50 și 10. Puțin peste 3% au medii generale mai mici de 9. Este o realitate!

De foarte mulți ani, la educație fizică avem 10, 9,50, 9 și sub 9. Avem patru paliere. Păi dacă avem patru paliere, nu negăm realitatea și avem și 4 calificative: foarte bine, bine, satisfăcător și nesatisfăcător“, a spus ministrul Cîmpeanu.

„Și dacă iei nesatisfăcător la educație fizică, treci clasa?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Da, nu intră în calculul mediei. Rămâne doar în fișă, pentru că mutăm accentul de pe o importanță excesivă acordată notelor, pe portofoliul educațional. Asta înseamnă că în învățământul primar sau în gimnaziu vei avea o carte de identitate educațională în care vor fi înscrise și notele, în sistem clasic, dar și calificativele și modul în care a progresat sau a regresat elevul.

Această lege este pentru copii în primul rând, dar este și pentru părinți, și pentru profesori, și pentru întreaga societate și pentru viitorul națiunii. În viziunea proiectului de lege, există foarte clar formulate acele mecanisme prin care profesorul va da un feed back continuu, evaluare ritmică a elevului, feed back continuu acordat părintelui. În format electronic se aduce la cunoștința părintelui, se consolidează legătura dintre școală, familie și societate în permanență despre evoluția fiecărui copil. Ei evoluează rapid. În momentul acela vei avea și rezultate școlare mai bune, și abandon școlar mai scăzut și vei ține legătura cu părintele. Vei trece acolo toate acele elemente. Aceste calificative vor face parte din portofoliul educațional, iar la finele a patru ani de gimnaziu, pe baza acestui portofoliu, școala va fi obligată să-i elibereze un certificat de orientare școală.“, a spus, la DC News, ministrul Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Salarii de peste 4.000 de lei pentru profesori. Cîmpeanu: Trebuie să redăm prestigiul cadrului didactic

Youtube video image

Grupuri de interese și reforma în Educație. Cîmpeanu: Examenul de Bacalaureat se dă după modelul din 1997! Dacă rămâne așa, intrăm în conflict cu ceea ce vrea societatea azi

 

Ministrul Sorin Cîmpeanu face reformă în Educație.

„Educația este singurul domeniu, în acest moment, în care are loc o reformă. Mi-aș fi dorit și în alte domenii să fie o reformă profundă. Aveți, însă, un val de nemulțumiri, nu știu dacă la nivelul real al publicului, copii, părinți. S-au deranjat niște grupuri de interese? Există multă pasiune în educație, ca și în sănătate, administrație”, i-a spus Bogdan Chirieac ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, joi, în platoul DCNewsTV.

„În primul rând, conform definiției lui David Truman, încă din 1950 grupul de interese este ceva perfect legal, legitim. Nu sunt neapărat interese economice sau politice, pot fi interese profesionale, morale, etice, pot fi tot felul de interese. Democrația ar fi mult mai săracă fără aceste grupuri de interese. Reprezintă o voce a societății pe un anumit segment”, a zis Sorin Cîmpeanu (citește continuarea AICI).

De ce avem nevoie de „România Educată”?Proiectul „România Educată” își propune să fie punctul de pornire pentru tot ceea ce ar trebui să însemne un Proiect de țară autentic. „România Educată” este proiectul generațiilor viitoare, fundamentul pe care să putem construi România următorilor 100 de ani. Un proiect de o asemenea importanță pentru destinul unei națiuni trebuie să fie deschis către toți cei care vor să contribuie, cu responsabilitate, pentru a face posibilă punerea lui în practică. Vezi mai multe aici: http://www.romaniaeducata.eu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel