Ministrul Bode: O zi istorică la Buzău! O țară se ridică economic prin investiții în educație și în infrastructura de transport
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Bode
Bode
Lucian Bode, ministrul de Interne, a vorbit despre vizita făcută astăzi la Buzău.

„O zi istorică astăzi la Buzău! Am participat alături de Președintele României, dl. Klaus Iohannis, de Președintele Camerei Deputaților, dl. Marcel Ciolacu și de colegi din Cabinetul Nicolae Ciucă la o serie de evenimente importante pentru comunitatea locală, cu impact major în regiune.

Evenimentele au vizat domenii extrem de importante, precum educația și infrastructura de transport. O țară se ridică economic prin investiții în educație și în infrastructura de transport.

Am vizitat Școala Gimnazială nr.11 din Municipiul Buzău care reprezintă un model de succes prin modul în care a reușit să îmbine calitatea educației oferite elevilor cu componente specifice școlilor verzi. Ne dorim cât mai multe astfel de unități de învățământ care schimbă paradigma de abordare și ne orientează puternic ca societate spre viitor.

A doua parte a activității a fost dedicată unui moment cu adevărat istoric nu doar pentru județul Buzău, ci pentru întreaga regiune a Moldovei. Semnarea contractului de lucrări de execuție pentru primul lot din Autostrada Moldovei, dar și a contractelor de finanțare din PNRR pentru tronsonul Ploiești – Buzău.

Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei și proiectul care va absorbi cel mai mult din alocările României din PNRR.Mă bucur că am contribuit la realizarea acestui proiect pentru că anul 2020 a fost borna principală în implementarea lui.A fost anul în care s-au început demersurile pentru includerea lui în PNRR, anul în care s-a reușit predarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ploiești - Buzău pentru care s-a semnat astăzi contractul de execuție lucrări și anul în care proiectul s-a continuat, de la Pașcani până la Siret, prin semnarea celor două contracte pentru realizare SF și PT pentru cei 100 de km de la Pașcani - Suceava și Suceava - Siret.Cel mai important aspect il reprezintă faptul că investițiile în infrastructura de transport au continuitate și predictibilitate.

Ultimii trei ani sunt expresia coerenței strategice în abordarea proiectelor majore de infrastructură. Am încredere că investițiile în infrastructura de transport sunt și vor rămâne o prioritate absolută și în anii care vin”, a spus Lucian Bode, ministrul de Interne. 

Klaus Iohannis, la Buzău

Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă faţă de mediul înconjurător, iar politicienii şi dascălii trebuie să asigure cadrul propice pentru a oferi noii generaţii posibilitatea să acţioneze în acest sens, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

„Cred că este un lucru extrem de important că tânăra generaţie îşi doreşte această abordare pentru mediu, pentru a preveni schimbarea climei. Există o serie de sondaje care ne arată că aproape toţi copiii sunt foarte interesaţi de aceste teme. Aproape toţi copiii şi tinerii doresc să fie implicaţi în aceste teme şi astfel avem motive de optimism. Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă de mediul înconjurător şi faţă de planeta noastră, dar noi, politicienii, dascălii, trebuie să venim cu un cadru propice pentru a da tinerilor posibilitatea să acţioneze", a arătat preşedintele Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Iohannis a menţionat că vizita sa la Şcoala nr. 11 din Buzău are loc în contextul Zilei Mondiale a Mediului şi al Zilei Învăţătorului. În acest sens, a felicitat toate cadrele didactice, dar şi pe cei care se implică în proiecte menite să prevină schimbările climatice.

„Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătăţim întregul cadru pentru şcoli, în care încercăm să venim cu abordări mai moderne, mai actuale şi o parte semnificativă din acest mare întreg pe care l-am numit 'România educată' este educaţia pentru mediu. Am elaborat un material care pune accent special pe educaţia pentru mediu în şcolile din România", a spus Iohannis.

El a subliniat că Şcoala nr. 11 din Buzău aplică "foarte mult" din principiile care trebuie să se regăsească în unităţile de învăţământ.

„Această şcoală, Şcoala 11 din Buzău, pune un accent deosebit pe educaţie pentru mediu, pe economie circulară, adică se refolosesc materialele care altfel se aruncă, se colectează şi se foloseşte apa pluvială. Există o seră didactică şi multe alte proiecte. Felicitări doamnei director, conducerii şcolii, întregului corp didactic şi o apreciere specială pentru elevii care participă la toate aceste proiecte", a precizat Iohannis.

Marţi, alături de preşedintele Iohannis s-au aflat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Şcoala Gimnazială nr. 11 reprezintă un model pentru alte instituţii de învăţământ din România, având în vedere că „îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi", iar "clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel