Ministrul Bode, întrevedere cu preşedintele Consiliului European Charles Michel. I-a prezentat Centrul de coordonare al Poliţiei de Frontieră / foto
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 27 Martie 2023, 21:10
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Lucian Bode
Sursa foto: Facebook Lucian Bode
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, aflat luni la Bucureşti, s-a întâlnit şi cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care i-a prezentat Centrul operaţional de coordonare al Poliţiei de Frontieră Române, 'unul din reperele activităţii Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea securităţii europene şi pentru controlul şi supravegherea frontierei externe a Uniunii Europene'.

'Centrul operaţional de coordonare al Poliţiei de Frontieră Române primeşte aprecieri de la cel mai înalt nivel european. (...) România contribuie activ la eforturile de consolidare a securităţii Uniunii Europene şi este unul dintre principalii contributori în acest sens. Am investit foarte mult şi am fost în prima linie a eforturilor de protejare a frontierelor externe şi de solidaritate europeană, iar acest lucru s-a văzut de fiecare dată când a fost nevoie de noi. Apărăm integral frontierele României, dintre care aproximativ jumătate sunt şi frontiere externe ale Uniunii Europene şi contribuim decisiv la instrumentele agreate în comun la nivel european', a scris Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului de Interne, acestea 'sunt dovezi ale rolului substanţial pe care îl are România la nivel european, fără ca acest rol să aibă, de multe ori, un echivalent în privinţa drepturilor corespondente'.

'În cadrul discuţiilor avute, i-am transmis preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, că ne dorim să îndreptăm acest lucru cât mai curând posibil, cel puţin dacă ne referim la aderarea la spaţiul Schengen. În acest sens, am reiterat că este foarte important să avem o perspectivă clară pentru atingerea acestui obiectiv în cursul acestui an', a precizat ministrul Afacerilor Interne. 

Vezi și - Iohannis, după întâlnirea cu Charles Michel: Avem susținerea Președintelui Consiliului European în vederea aderării la Schengen/ video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?