Data publicării:

Ministrul Apărării din Spania, Margarita Robles: Putin e capabil de orice. Trebuie să oprim nebunia!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rusia - Ucraina
Rusia - Ucraina
Ministrul Apărării din Spania, Margarita Robles, a dat asigurări că Uniunea Europeană (UE) va lua măsuri „mult mai riguroase”.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a dat asigurări că Uniunea Europeană (UE) va lua măsuri „mult mai riguroase” decât cele luate până acum în războiul din Ucraina pentru a „opri această nebunie” și avertizează că președintele rus Vladimir Putin „este în stare de orice”.

„Sunt convinsă că UE va lua măsuri mult mai riguroase decât cele care s-au luat până acum. Situația nu poate fi acceptată. Este o încălcare a dreptului internațional, un atac împotriva păcii și nu numai împotriva Ucrainei, dar împotriva valorilor democrației și păcii noastre”, a declarat ministrul într-un interviu la TVE. „Nu putem accepta impunitatea lui Putin”, a afirmat el.

„Vedem că este Vladimir Putin este pregătit pentru orice, pentru cucerirea totală a Ucrainei și răsturnarea președintelui”, a subliniat Robles, avertizând că „azi este Ucraina, dar există și riscurile altor țări vecine care aparțin NATO” .

„Vladimir Putin credea că va găsi o UE divizată sau o NATO divizată. Nu numai că nu sunt divizate, dar suntem uniți și lucrăm în cooperare absolută și deplină", ​​a mai zis ministrul din Spania.

Așa cum a făcut vineri, Robles a adăugat că nici Spania, nici NATO nu vor trimite trupe în Ucraina deoarece țara respectivă nu aparține Alianței și, prin urmare, articolul 5 și răspunsul în consecință al aliaților nu se aplică. „Ceea ce a fost de acord NATO este să consolideze granițele și protecția tuturor Țărilor Baltice din apropierea Rusiei”, a asigurat ministrul.

Ministrul a amintit că, în prezent, sunt peste 800 de soldați spanioli în zonă. „Avem un contingent de 350 de soldați în Letonia. În cadrul misiunilor de poliție aeriană, avem aproximativ 140 în Bulgaria, dar și o navă și două dragă mine în Marea Mediterană", a amintit el.

„Spania este un aliat serios, de încredere și responsabil pentru toate acele misiuni care sunt de natură de apărare, neofensivă și care au ca obiectiv păstrarea păcii. Este lucrul de bază și esențial care mișcă Spania și NATO", a încheiat ministrul, citat de 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel