Ministrul Agriculturii, anunț despre subvenția la energie pentru ferme
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 11 ian 2022, 19:23
WhatsApp
Ministrul Agriculturii, anunț despre subvenția la energie pentru ferme / Foto: Pexels
Ministrul Agriculturii, anunț despre subvenția la energie pentru ferme / Foto: Pexels
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a vorbit despre subvenția la energie pentru fermieri.

Adrian Chesnoiu a anunțat s-a discutat în ședința de guvern despre acordarea unei subvenții pentru acoperirea creșterii costurilor la energie electrică pentru ferme și firmele din industria agroalimentară. Ministrul susține că termenul prevăzut pentru intrarea în vigoare a hotărârii este începutul lunii februarie 2022.

Subvenție de 20% din factură

„S-a ridicat problema din industria agroalimentară, un sector vital pentru economie, foarte afectat de creșterea prețurilor la energie. Balanța comercială a României nu arată bone, importăm mult, iar un factor în plus, cum este creșterea prețurilor la energie, ne vulnerabilizează și mai mult.

Propunerea pentru agricultură și industria alimentară este ca acest ajutor să vină din februarie 2022. La gaze și energie electrică trebuie să venim cu pachetul de compensare, astfel încât să diminuăm ponderea acestora în costul de producție. Subvenția este undeva la 20% din factură.”, a declarat Adrian Chesnoiu în emisiunea „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus.

Facturi energie electrică și gaze naturale, fără compensare sau plafonare. Virgil Popescu: ”Un singur mare furnizor a fost pregătit”. Vor fi emise ALTE FACTURI

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a făcut mai multe precizări privind facturile uriașe la gaze și curent. 

"În factura care vine fiecăruia, există o rubrică de plafonare şi una de compensare. Dacă acele rubrici nu sunt, înseamnă că ori e greşită factura, ori preţul este sub acele preţuri minime de 125 de lei MWh la gaz natural şi 68 de bani cu taxe cu tot la energie electrică. Acolo nu ai ce compensa. (...) Gândim continuarea unei scheme de compensare pentru toţi consumatorii casnici, în aşa fel încât după 1 aprilie să putem reduce TVA-ul de la 19% la 5% în paralel cu scoaterea din preţul energiei electrice a bonusului de cogenerare şi a tarifului de certificat verde. Evident, la fel, pentru cei care au un plafon de consum de 300 de kW la energie electrică, plus o marjă de 10%. ", sunt doar câteva dintre anunțurile făcute de Virgil Popescu. Întreaga declarație a ministrului Energiei, o poți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?