Ministru: Românii, printre salvatorii turismului bulgar
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mariana Nikolova, ministrul Turismului din Bulgaria,  şi-a exprimat speranţa că turiştii bulgari şi români vor fi în această vară cei mai întâlniţi oaspeţi ai staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, transmite Novinite.

"Sperăm că în această vară compatrioţii noştri vor prefera din nou staţiunile şi locurile de recreere de pe litoralul bulgar al Mării Negre, în locul vacanţelor externe", a afirmat Nikolova la deschiderea celui de-al 14 Forum turistic al Mării Negre, care are deviza: "Repornirea turismului - noi speranţe".

Criza de sănătate provocată de pandemia a afectat semnificativ economia şi în mod special sectorul turismului. Totuşi, datorită campaniei de vaccinare, este momentul să repornim acest sector", a declarat Nikolova. Oficialul a explicat că pe plan global milioane de locuri de muncă şi afaceri depind de redresarea sectorului turismului. De asemenea, turismul este forţa care conduce prezervarea moştenirii culturale şi natura, pentru viitoarele generaţii, precizează Agerpres.

"În acest scop, unele din campaniile noastre cheie de marketing au ca obiectiv ţările vecine şi pieţele noastre prioritare. Ne confruntăm cu un sezon de vară plin de provocări, dar importanţa regiunii Mării Negre pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în Bulgaria este imensă", a afirmat ministrul Turismului.

Oficialul şi-a exprimat speranţa că dezvoltarea unui turism competitiv în Bulgaria este legat de regiunea Mării Negre, care combină vacanţele cu oportunitatea explorării patrimoniului cultural şi istoric al ţării. De asemenea, a apreciat Nikolova, măsurile adoptate la momentul potrivit vor atrage mai mulţi oameni la hoteluri şi restaurantele din Bulgaria.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemie în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel