Ministru de externe, restabilirea cooperării economice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Restabilirea cooperării economice cu Rusia este "cu certitudine în interesul economic" al Uniunii Europene, în contextul "războiului comercial global emergent", a declarat luni prin telefon pentru MTI, de la Dubai, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei ungare se află la Dubai pentru a participa la sesiunea anuală a Global Future Council din cadrul Forumului Economic Mondial.

Szijjarto a evidenţiat planul european mai vechi de a crea o zonă comercială "de la Lisabona la Vladivostok" şi a sugerat că aceste intenţii ar trebui implementate.

"Dar suntem nevoiţi să constatăm că sunt foarte departe de acest concept. Cooperarea economică între Rusia şi Europa merge într-o direcţie extrem de greşită. Există o semnificativă cooperare Rusia-Europa, dar bazată pe standarde duble: companiile din marile ţări vest-europene fac mari afaceri cu firme ruseşti în culise", a spus ministrul ungar.

Potrivit lui Szijjarto, ar trebui să se renunţe la "standardele duble", iar cooperarea "în general" trebuie reconstruită. Acest lucru, a spus el, ar servi intereselor tuturor ţărilor din UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel