Miniștrii Guvernului Ciucă, la aceeași masă cu sindicaliștii. Aflăm dacă va continua greva profesorilor / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Miniștrii Guvernului Ciucă sunt la aceeași masă cu sindicaliștii. Aflăm dacă se continuă greva profesorilor.

O echipă din care fac parte miniştrii Educaţiei, Muncii, Finanţelor şi Fondurilor Europene s-a întâlnit, miercuri după-amiază, cu liderii sindicatelor din educaţie. Vom vedea dacă, după aceste discuții, greva o să continue.

Între timp, liderii sindicali au anunţat că vor organiza mâine un miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti la care sunt aşteptaţi 15.000 de oameni.

2. -imagine fara descriere- (greva-3_82127700.jpg)

VEZI ȘI: Greva și salariile 2023. O profesoară: Vă rog, nu ne mai terfeliți atât! Nu ne mai băgați pe toți în aceeași oală! - https://www.dcnews.ro/greva-si-salariile-2023-o-profesoara-va-rog-nu-ne-mai-terfeliti-atat-nu-ne-mai-bagati-pe-toti-in-aceeasi-oala_917433.html

3. -imagine fara descriere- (greva_32169200.jpg)

Amintim că Nicolae Ciucă a declarat că, de la preluarea guvernării, a luat decizii care au venit „în întâmpinarea tuturor problemelor acumulate" în sistemul de educaţie. Totodată, acestui domeniu i-au fost alocate 8 miliarde de lei. Premierul a admis că suma „nu acoperă nevoile şi toate problemele" acumulate în ultimii 30 de ani, dar "repară" aspectele aduse în discuţie, „pe bună dreptate", de către reprezentanţii corpului didactic.

„Cu toţii suntem de acord că educaţia trebuie să rămână prioritatea numărul unu, alături de sănătate. Tocmai de aceea, prin tot ce a însemnat procesul de dezbatere publică, de analiză şi aprobare a legilor educaţiei, nu am făcut altceva decât să aliniem discursul pe care cu toţii l-am avut despre importanţa şi relevanţa educaţiei la măsuri concrete. Aceste măsuri care, sigur, nu pot fi rezolvate o singură dată, printr-un numitor comun. Ele vor trebuie să fie aplicate într-un calendar, aşa cum este el asumat în conţinutul legilor, cu o bugetare, aşa cum este asumată în conţinutul legilor şi pe o linie de dialog care va fi permanent deschisă", a spus el.

Ciucă a mai precizat că autorităţile menţin dialogul şi încearcă să identifice soluţii, astfel încât greva personalului din educaţie să înceteze, elevii să se revină „cât mai curând" la şcoală, iar examenele de final de an să aibă loc conform calendarului stabilit.

VEZI ȘI: Grevă profesori 2023. Ana Măiță: Voi pleca în concediu orice ar fi. Putem da examen la anul, nu am o problemă să țin copilul un an pe tușă. Și încurajez toți părinții să facă la fel - https://www.dcnews.ro/greva-profesori-2023-ana-maita-voi-pleca-in-concediu-orice-ar-fi-putem-da-examen-la-anul-nu-am-o-problema-sa-tin-copilul-un-an-pe-tusa-si-incurajez-toti-parintii-sa-faca-la-fel_917316.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel