Miniștrii de Externe din G7 au avertizat că Ucraina riscă să fie înfrântă de Rusia dacă nu primește mai multă apărare aeriană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Miniștrii de Externe din G7 alături de șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, iau în calcul pierderea războiului de către Ucraina dacă aceasta nu primește sisteme de apărare aeriană.

După mai bine de doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei, Kievul se confruntă cu o lipsă de muniție, în condițiile în care finanțarea americană vitală este încă blocată în disputele politice de la Capitoliu, iar UE nu reușește să livreze cu promptitudine suficiente muniții.

Miniștrii au început cea de-a doua zi de discuții pe insula italiană Capri discutând despre criza din Orientul Mijlociu și apoi s-au întors la Ucraina după-amiază, când li s-a alăturat șeful NATO și ministrul de externe al Ucrainei.

"În caz contrar, sistemul de electricitate al Ucrainei va fi distrus. Și nicio țară nu poate lupta fără a avea electricitate"

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, care participă la reuniunile G7 alături de omologii săi american, italian, german, francez, britanic, japonez și canadian, a îndemnat națiunile UE să predea sisteme de apărare aeriană pentru a ajuta Ucraina să își protejeze orașele de Rusia, care vizează infrastructuri cheie.

"În caz contrar, sistemul de electricitate al Ucrainei va fi distrus. Și nicio țară nu poate lupta fără a avea electricitate acasă, în fabrici, online, pentru orice", a declarat el reporterilor.

Acum o săptămână infrastructura energetică din regiunea Harkov, nord-estul Ucrainei, a fost atacată de rachete rusești. Astfel, 200.000 de case au rămas fără energie electrică, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel