Miniștri interimari. Rădulescu, semnal către Iohannis: Ne facem de râs!
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu
Luni, 7 ianuarie 2019, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că la Transporturi și Dezvoltare a desemnat doi miniștri interimari și a trimis propunerile la Palatul Cotroceni.

Legat de acest subiect, deputatul Cătălin Rădulescu a avut o intervenție telefonică la Realitatea Tv:

”Președintele este obligat să semneze interimatele pentru că-l obligă Constituția și atributele constituționale. Dacă a refuzat abuziv, așa cum face de obicei, numirea celor doi miniștri, de data asta nu mai are niciun motiv constituțional ca să refuze niște intermate, pentru că vor fi asigurate de niște miniștri aflați în funcție. Nu știu cum ar explica dânsul, care i-a numit pe toți miniștrii aceștia în funcții, ca să nu pună pe vreunul dintre ei interimar. Ar fi o chestiune care ar fi pentru prima dată în lume, dacă s-ar întâmpla acest lucru (să refuze intermatul - n.r.)” , a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, la Realitatea Tv, luni după amiază.

Citește și: Iohannis, o nouă mutare. Ștefănescu: Este aproape imposibil

Dialog cu președintele, în loc de suspendare

În cazul unui nou refuz, deputatul PSD a precizat și care pot fi soluțiile de viitor pentru reprezentarea României la nivel european să funcționeze perfect:

”Eu nu știu ce va dori partidul să facă, dar opinia mea este că acest domn care este președinte pentru un mandat, eu sper că este ultimul mandat, să fie suspendat pentru o mulțime de motive. Dacă dânsul chiar forțează și de data aceasta o chestiune care este chiar lipsită de bun simț și anume să numească niște interimari este o treabă care nu poate fi înțeleasă nici măcar de membrii partidului său. Cu atât mai mult, cu cât avem președinția rotativă, el trebuie să înțeleagă că ne facem de râs. Dacă nici în momentul acesta nu înțelege că aceste ministere, care sunt ministere de forță, trebuie să aibă niște reprezentanți care să discute cu omologii lor din comunitatea europeană, atunci va înțelege și poporul ăsta care este atitudinea dânsului față de Europa. Dacă nu doream dialog cu domnul președinte, noi l-am fi suspendat de doi ani de zile, dar tot am încercat ca să existe un dialog. Văd că nu poate exista o colaborare cu acest președinte, dar eu sper să înțeleagă că ne facem de râs ca țară și ca popor în fața europenilor”, a mai comentat deputatul Cătălin Rădulescu.

Doi miniștri intermari, propuși de premier

Premierul Viorica Dăncilă a trimis pe masa președintelui Klaus Iohannis de la Cotroceni propunerile pentru Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării.

Rovana Plumb, interimar la Transporturi, și Eugen Teodorovici, interimar la Dezvoltare. Acestea sunt cele două propuneri ce au ajuns pe masa lui Klaus Iohannis.

Cele două propuneri de miniștri interimari au plecat către Klaus Iohannis după ce a existat o discuție telefonică între premier și președinte. Se pare, potrivit Antena 3, că președintele ar fi acceptat telefonic cele două propuneri.

Citește și: Iohannis, noi propuneri miniștri. Chirieac: Haos politic. Pentru asta apasă pedala!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel