Ministerul rus de Externe: Occidentul s-a împuşcat singur în cap încercând să limiteze importurile de petrol şi gaze naturale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Anton Klyuchnikov/ Pexels
Fotografie de la Anton Klyuchnikov/ Pexels
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova transmite că occidentul "s-a împuşcat singur în cap" încercând să limiteze importurile de petrol şi gaze naturale din Siberia din cauza conflictului din Ucraina.

Rusia a declarat miercuri că Occidentul "s-a împuşcat singur în cap" încercând să limiteze importurile de petrol şi gaze naturale din Siberia din cauza conflictului din Ucraina, în contrast evident cu China, care şi-a crescut livrările energetice potrivit RADOR.

Încercarea occidentului de a izola Rusia a cauzat creșterea prețurilor

Războiul din Ucraina şi încercarea Occidentului de a izola Rusia, ca pedeapsă pentru invazie, au crescut radical preţurile la grâne, ulei de gătit, fertilizatori şi energie, în timp ce Europa a promis că îşi va reduce dependenţa de petrolul şi gazele naturale din Rusia.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri că parteneriatul strategic al Rusiei cu China a blocat încercările Occidentului de a sădi discordie, iar Statele Unite şi aliaţii lor europeni şi-au distrus relaţiile cu Moscova.

”Occidentul e cel care s-a izolat de noi"

"Livrările de energie cresc constant. China ştie ce vrea şi nu se împuşcă singură în picior. În timpul ăsta, la vest de Moscova ei se împuşcă singuri în cap. Occidentul e cel care s-a izolat de noi", a spus Maria Zaharova reporterilor.

Oficialul rus a mai spus că Europa se îndreaptă spre sinucidere încercând să îşi diversifice resursele energetice separat de Rusia, care a alimentat Germania cu energie încă din timpul Războiului Rece.

Rusia este al doilea exportator de petrol din lume, după Arabia Saudită şi cel mai mare exportator de gaze naturale din lume. Maria Zaharova a mai spus că resursele diplomatice ale Rusiei au fost deja redirecţionate dinspre Europa, SUA şi Canada spre Asia, Africa şi fosta Uniune Sovietică. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a spus că relaţiile Rusiei cu China sunt mai bune ca niciodată şi a lăudat parteneriatul lor strategic, menit să contracareze influenţa SUA. 

Citește și...

Zelenski, discurs în Parlamentul Cehiei. Chirieac: Nu este prima dată când încearcă să atragă NATO în acest conflict

Volodimir Zelenski a ținut un discurs, astăzi, în parlamentul ceh. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac despre mesajul transmis de președintele ucrainean.

"Nu este prima dată când domnul preşedinte Zelenski încearcă, prin declaraţiile sale, să atragă NATO în acest conflict. Este foarte clar, președintele Joe Biden a  fost extrem de înţelept, liderii europeni la fel. Ajută cu absolut tot Ucraina, inclusiv armata ucraineană, dar NATO, ca instituţie, cea mai mare alianţă politico - militară din istorie, nu intră în război cu Rusia. Nici Rusia, vă spun, nu este capabilă să poarte un război cu NATO. Rusia nu este capabilă să poarte un război cu Polonia. Polonia este mai puternică decât Rusia, în acest moment.

Pe de altă parte, Emmanuel Macron dă iarăşi dovadă de echilibru. La un moment dat, trebuie să ajungă la o soluţie. Probabil că se va ajunge la un fel de pace îngheţată, conflict îngheţat, cum vreţi să îi spuneţi. Deocamdată, Rusia a ocupat 160.000 de kilometri. Probabil că va ocupa Donbasul şi, cu siguranţă, vor ataca Odesa. 160.000 de kilometri pătraţi! Asta înseamnă două treimi din România. România are  237.500 de kilometri pătraţi. Două treimi din România, echivalent, a ocupat Rusia. Cumva, trebuie să ajungi la o soluţie. Că nu vor să negocieze cu Putin... Putin este criminal de război pe bună dreptate, în acest moment. Macron a păstrat un canal de comunicare cu Putin. Eu zic că a făcut foarte bine, ca să îl ţină departe de butonul nuclear. Dar cumva trebuie făcut...", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Ce a declarat Zelenski astăzi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut miercuri, într-un discurs adresat parlamentului ceh, că ambiţiile teritoriale ale Rusiei se întind de la Varşovia şi până la Sofia, iar pentru ca Rusia să nu poată...citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel