Urmărește emisiunea live
Ceferiștii se pregătesc de grevă. Secretar de stat, întrebat dacă merge cu trenul în concedii: Chiar am fost și este foarte bine!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto: clubferoviar.ro
foto: clubferoviar.ro
Ionuţ Cristian Săvoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a declarat că „nu s-a pus problema de grevă”, în contextul protestelor muncitorilor CFR.  

„Este datoria companiei să asigure transportul feroviar de călători în condițiile date. Bineînțeles că există, în momentul de față, posibilitatea ca lucrările să fie efectuate pe bază de angajament. După cum bine știți, avem un contract pe servicii publice de 10 ani care asigură un nou cadru de funcționare al operatorilor de transport feroviar de călători.

Nu s-a pus problema de grevă, știm doar că este o acțiune de protest la finalul lunii următoare”, a declarat Ionuţ Cristian Săvoiu.

Întrebat ce va face totuși dacă muncitorii vor intra în grevă, Săvoiu a declarat:

„Eu sper să facem tot ce se poate pentru a nu ajunge într-o situație extremă și să fie făcute toate demersurile în continuare să putem să funcționăm în cadrul normal”.

Săvoiu: „Chiar am mers cu trenul în concediu (...) lucrurile ca să fie mai bine vor fi mai greu întâi de toate”

Secretarul de stat a fost întrebat și dacă a mers vreodată cu trenul în concediu.

„Chiar am fost cu trenul în concediu de câte ori a fost nevoie. Condițiile... eu am mers la Constanța ultima dată acum două săptămâni, iar condițiile au fost foarte bune și am ajuns în două ore și douăzeci de minute și recomand oricărui călător care își dorește să meargă la Constanța să meargă cu trenul că va fi încântat”, a mai precizat Săvoiu.

După ce un reporter și-a povestit experiența pe ruta Simeria-Constanța, unde drumul a durat 17 ore, secretarului de stat i-a fost mai greu să răspundă corect, din punct de vedere gramatical.

„Ce se întâmplă acolo... trebuie să înțelegem că lucrările de infrastructură nu se vor finaliza peste noapte. Noi suntem pe un parcurs, avem proiecte care sunt în derulare, inclusiv de la Simeria spre Sighișoara și de la Sighișoara spre București. Se merge greu pentru că sunt investiții care se fac acolo și lucrurile... ca să fie mai bine vor fi mai greu întâi de toate”, a declarat Săvoiu, pus în dificultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel