Urmărește emisiunea live
Ministerul Transporturilor, la PNL. Ciucă, la o întâlnire cu membri liberali în Prahova: România trebuie să devină un mare șantier, nu o șezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Nicolae Ciucă a participat la o întâlnire politică cu membri PNL la Prahova.

Acolo, premierul a spus că este de dorit ca ministerul Transporturilor să fie preluat de către un membru PNL pentru a da un impuls realizării de infrastructură din România.


„Dorim ca preluarea Ministerului Transporturilor de către un membru al PNL să dea un nou impuls realizării de infrastructură din România. România trebuie să devină un mare șantier, nu o șezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie", a zis Nicolae Ciucă, potrivit unor surse.

„2023 este, pentru PNL, un an de muncă, nu de dezbatere electorală. Vom lucra pentru a adapta programul de guvernare al Coaliției, nu pentru un nou program”, a mai zis premierul.


„Prahova este un bun exemplu pentru celelalte județe în ceea ce privește atragerea investițiilor", a continuat Nicolae Ciucă.

VEZI ȘI: Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent, miercuri, la Primăria comunei Valea Doftanei, unde s-a semnat contractul de reabilitare şi modernizare a DJ 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova - Brădet, judeţul Braşov



Premierul a subliniat că acest drum este o alternativă la DN 1 şi DN1A şi a adăugat că nu a renunţat la proiectul legării Ploieştiului de Braşov prin autostradă, pe acest subiect fiind discuţii la nivelul Executivului care să aibă ca rezultat concretizarea acestui proiect.

„Este de asemenea important să subliniem că acest tronson de infrastructură rutieră va asigura o alternativă şi la traficul foarte aglomerat de pe DN 1 şi de pe DN 1A şi înainte de a fi luată această decizie de a veni aici am discutat şi care este perspectiva, pentru că, practic, noi discutăm de un segment de drum între Valea Doftanei şi Săcele, 25 de kilometri, dar este nevoie, ca să ne atingem obiectivul, ca partea de comunicaţie între Câmpina şi Valea Doftanei să fie reabilitată şi să asigure circulaţia la acelaşi standard aşa cum va fi construit segmentul acesta de drum. Doresc să subliniez că nu s-a renunţat la proiectul legării Ploieştiului de Braşov prin autostradă şi discuţiile pe care le avem la nivelul guvernului (...) să concretizeze demararea proiectului autostrăzii", a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la semnarea contractului pentru reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 1021 Valea Doftanei, județul Prahova-Brădet, județul Brașov

Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean se va realiza între km 37+620 şi km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în două tronsoane, unul pe raza judeţului Prahova, altul în Braşov. Durata de execuţie a obiectivului este de 42 de luni, iar valoarea totală estimată este de 642 de milioane de lei, din care MDLPA, prin Compania Naţională de Investiţii, va asigura 616 milioane de lei, diferenţa fiind suportată de Consiliile Judeţene Prahova şi Braşov.

La evenimentul de semnare a contractului de reabilitare DJ 102I Valea Doftanei-Brădet au mai fost prezenţi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, ministrul de Interne, Lucian Bode, şi autorităţi locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel