Ministerul Sănătății anunță construirea unui nou Centru de Patologie Cerebrovasculară la Cluj, prin finanțare PNRR
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Sursa foto: Ministerul Sănătății/ Alexandru Rogobete
Sursa foto: Ministerul Sănătății/ Alexandru Rogobete
Ministerul Sănătății a lansat un proiect ambițios pentru construirea unui nou Centru de Patologie Cerebrovasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, marcând astfel un nou capitol în istoria inovațiilor medicale din Cluj.

Proiectul, finanțat în proporție de 95% prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă o investiție de 39 de milioane de euro. Noul centru va fi dotat cu facilități de ultimă generație, incluzând 7 săli de operații modulare, 79 de paturi pentru secția de neurochirurgie și 26 de paturi pentru terapia intensivă.

De asemenea, va oferi examinări complexe ale urgențelor prin imagistică CT, RMN și Angiografie, alături de o sală hibrid multifuncțională și o cameră de gardă. Acest proiect vine la 75 de ani după prima intervenție neurochirurgicală din Cluj, deschizând calea pentru un nou secol de inovații și realizări medicale pentru întreg personalul medical din România.

Ministrul Sănătății subliniază că această investiție este un pas crucial în modernizarea sistemului de sănătate public din România, punând accent pe îmbunătățirea calității serviciilor și pe sprijinirea personalului medical.

"Construim spitale noi prin PNRR!

La 75 de ani de la prima intervenție neurochirurgicală din Cluj, Ministerul Sănătății dă startul următorului secol de inovații, premiere și reușite pentru întreg personalul medical care va forma noul Centru de Patologie Cerebrovasculară din Cluj.

Noul centru medical, construit în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, va dispune de următoarele facilități: 7 săli de operații modulare, 79 de paturi pentru secția de neurochirurgie, 26 de paturi pentru terapia intensivă, examinarea complexă a urgențelor prin imagistică CT, RMN și angiografie, cameră de gardă, sală hibrid multifuncțională.

Investiția are o valoare de 39 de milioane de euro, cu finanțare asigurată prin PNRR în proporție de 95%. Investim în sistemul de sănătate public din România. Investim în oameni", a scris ministrul sănătății Alexandru Rafila, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel