Ministerul Sănătaţii a emis un ordin comun pentru achiziţionarea biocidelor
Data publicării:
Autor: Oana Maria Filip
WhatsApp
Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice au emis un ordin comun prin care se stabileşte documentaţia de atribuire standard privind achiziţia de produse biocide. 

Conform comunicatului de presă de la Ministerul Sănătaţii acest ordin comun standardizează documentația necesară pentru procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică de substanțe biocide derulate de către unitățile medicale și alte instituții care utilizează astfel de produse.

Astfel de acum autoritățile contractante au acum la dispoziție fișa de date, precum și caietul de sarcini cu specificațiile pentru achiziționarea produselor biocide. Caietul de sarcini a fost realizat de o comisie tehnică de experți, specialiști cu competențe în epidemiologie și igienă, a lucrat la întocmirea caietului de sarcini standard.

O altă schimbare adusă de acest ordin este că va deveni obligatorie achiziția de produse biocide pe baza unui singur cod CPV. Această măsură vine după ce, la începutul lunii septembrie, Ministerul Sănătății a adoptat măsuri stricte de autorizare și verificare a produselor biocide. Toate produsele biocide din categoriile TP1 și TP2 care care se găsesc pe piața românească și au indicații de utilizare în unități sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate în laboratoare acreditate la standarde europene.

În încheierea comunicatului Ministerul Sănătății şi-a relau angajamentul de a continua să lucreaze la perfecționarea reglementărilor în domeniu pentru a asigura atât disponibilitatea produselor biocide în spitale, cât şi calitatea acestora.

Aceste măsuri vin după scandalul Hexi Pharma când s-a relevat că această firmă folosea produse diluate în spitale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel