Data publicării:

Ministerul rus de Externe spune că relațiile dintre Rusia și SUA sunt distruse. "Voi descrie starea actuală într-un singur cuvânt - colaps"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ministerul rus de Externe spune că relațiile dintre Rusia și SUA sunt distruse. "Voi descrie starea actuală într-un singur cuvânt - colaps" / Foto: Pixabay
Ministerul rus de Externe spune că relațiile dintre Rusia și SUA sunt distruse. "Voi descrie starea actuală într-un singur cuvânt - colaps" / Foto: Pixabay
Ministerul rus de Externe a declarat că relațiile dintre Rusia și Statele Unite sunt distruse.

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite au fost distruse, a declarat marți adjunctul ministrului rus de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, scrie Interfax.

"Am văzut cum s-a schimbat radical cursul american de la semnarea Tratatului START, din momentul în care a fost ratificat. Unde ne aflăm în relațiile noastre cu americanii din 2010 și ce au făcut administrațiile de la începutul lui Obama, apoi Trump, apoi Biden, ne conduc relațiile. Probabil că voi descrie starea actuală a acestor relații într-un singur cuvânt - colaps. Relațiile sunt distruse, responsabilitatea pentru asta revine Statelor Unite", a spus el la postul de televiziune Rossiya-24. canal.

Răspunzând la întrebarea dacă Tratatul de Reducere a Armelor Strategice Ofensive este "mort", viceministrul a remarcat: "nu este definitiv distrus, nu este lichidat, formal există pe hârtie, dar l-am suspendat și astfel am primit oportunități suplimentare pentru noi înșine de a ne asigura securitatea în condițiile în care americanii foloseau sau încercau să folosească orice canal, orice fereastră către lumea noastră militară pentru a aduna informații suplimentare, a acumula, a căuta".

Ce se va întâmpla cu START în continuare?

"Acum acest lucru nu se va întâmpla. Ce se va întâmpla cu START în continuare? Se poate restabili, dar pentru aceasta este necesar ca americanii să se miște, în sensul direct al cuvântului, din poziția lor distructivă actuală, și să înceapă să dea dovadă de bun simț. Începeți să arătați cel puțin germenii înțelegerii că acest curs este dezastruos, că este imposibil să vorbiți așa cu Rusia, să vă comportați așa este inacceptabil. Acest curs ar trebui revizuit", a spus ministrul adjunct de externe al Federației Ruse. accentuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel