Data publicării:

Ministerul rus al Apărării este din ce în ce mai criticat în urma eşecurilor militare

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

În ultimele două săptămâni armata rusă a pierdut teren în Ucraina înregistrând eșecuri destul de grave.

 Din ce în ce mai mulţi "actori din sistemul politic" rus îşi înmulţesc criticile la adresa conducerii Ministerului rus al Apărării în urma eşecurilor militare care persistă pe câmpurile de luptă în Ucraina în ultimele săptămâni, potrivit serviciilor secrete britanice.

Deşi criticile de până acum nu au vizat conducerea politică, tendinţa de "exprimare publică a disidenţei faţă de establishment-ul rusesc" ar fi "probabil dificil de inversat", afirmă Ministerul britanic al Apărării într-un buletin actualizat despre situaţia de pe frontul din Ucraina, în baza informaţiilor serviciilor sale secrete, scrie Agerpres.

Printre principalii critici figurează liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, şi proprietarul companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, precum şi "prezentatori TV aprobaţi de stat, vedete pop şi o comunitate tot mai vocală de bloggeri militari ultranaţionalişti".

Cu toate acestea, în cazul lui Kadîrov şi al lui Prigojin, văzuţi ca figuri de frunte al "blocului pro-război", criticile lor "se bazează pe argumente în favoarea unui angajament mai mare al statului şi a dorinţei de escaladare".

Anterior, serviciile de informaţii britanice remarcaseră că mai mult de jumătate din tancurile ucrainene sunt în prezent vehicule capturate de la armata rusă, potrivit media de la Kiev.

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic buletine actualizate cu privire la cursul războiului Rusiei în Ucraina încă de la declanşarea acestuia la sfârşitul lunii februarie.

Citește și:

Radu Tudor, analiza distrugerii Podului lui Putin. „Urmează eliberarea Crimeei. Acest lucru ar fi un semnal pentru înfrângerea Rusiei”

„Cu siguranță există o legătură între ceea ce s-a întâmplat pe Podul Kerci, supranumit podul lui Vladimir Putin, și faptul că ieri a fost ziua lui de naștere. De cine a fost pregătită această lovitură? În acest moment nu știm cu exactitate, chiar dacă Kievul se bucură de eveniment. E posibil să fie și o provocare, un pretext pentru Vladimir Putin”, a spus Mihaela Bîrzilă, la Antena 3.

„Cred că Vladimir Putin nu are nevoie de prea multe pretexte pentru a-și continua invazia asupra Ucrainei și pentru a genera și mai multă suferință. Acest pod a fost inaugurat cu mare fast personal de Vladimir Putin și cred că distrugerea lui este o lovitură pe care dictatorul de la Kremlin o primește. Putem să intuim că este o lovitură destul de serioasă pe care ucrainenii o dau invadatorilor ruși, pentru că acel pod reprezenta calea terestră de acces a trupelor lui Putin către Crimeea.

Ori, fără acest pod, trupele din Crimeea nu mai pot fi alimentate, nu mai pot fi susținute, pentru a menține ocupația ilegală asupra peninsulei. Asta ar putea fi una dintre ipoteze”, a transmis Radu Tudor.

Ce urmează după explozie?

„Ce te aștepți să se întâmple după această explozie care a afectat podul lui Vladimir Putin și a întrerupt pentru un moment această furnizare de echipamente către Crimeea?”, a mai întrebat moderatoarea emisiunii de la Antena 3.

Urmează o lovitură asupra Crimeei. Poate fi începutul sfârșitului pentru războiul rușilor

„Sincer, mă aștept să urmeze o lovitură foarte serioasă asupra Crimeei, fiindcă această peninsulă ucraineană este anexată ilegal din 2014. Este, de fapt, momentul inițial al conflictului ruso-ucrainean. Flota rusă din Marea Neagră a fugit din calea rachetelor ucrainene și s-a deplasat de la Sevastopol la Novorossiisk. Dacă trupele terestre nu mai pot primi provizii pentru a-și susține ocupația ilegală, e foarte posibil ca în perioada următoare să vedem un efort de eliberare al Crimeei făcut de armata ucraineană.

Acest lucru ar fi un semnal foarte serios pentru înfrângerea definitivă militară a Rusiei. N-am nicio îndoială că Vladimir Putin face ceea ce face mai bine: amenință, încearcă să mențină ocupații ilegale asupra unor țări precum Ucraina, Georgia, R. Moldova. Dar, ceea ce avem acum avem practic o cale fără întoarcere. Ucrainenii vor să elibereze teritoriul anexat ilegal de ruși și nu au de gând să facă compromisuri privind integritatea teritorială a propriei țări”, a conchis analistul militar.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel