Data actualizării:
Data publicării:

Ministerul Justiției critică pachetul de măsuri fiscale al Guvernului: Are nevoie de avizul CSAT

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ministerul Justiției a emis un aviz privind pachetul de măsuri fiscale al Guvernului și spune că este nevoie de avizul CSAT, potrivit profit.ro.

Ministerul Justiției  spune că este necesară obținerea unui aviz din partea CSAT, deoarece impozitarea simultană a băncilor pe baza cifrei de afaceri și a profitului ar putea încălca Constituția, potrivit profit.ro.

Și limitarea sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare la cel mult 1.500 de lei e vizată de observațiile făcute. Aplicarea acesteia și asupra magistraților ar putea afecta principiile care susțin independența sistemului judiciar, deoarece ar putea amenința securitatea financiară a acestora, spune ministerul.

Și Consiliul Economic și Social (CES) a criticat pachetul de măsuri fiscale care a primit aviz negativ.

"Măsurile de reducere a cheltuielilor sunt neconvingătoare. Guvernul şi-a propus să colecteze 100 de miliarde lei (85%) din mediul privat şi doar 16 miliarde lei (15%) din eficientizarea cheltuielilor publice, or acest dezechilibru trebuie ajustat. Acoperirea deficitului bugetar prin măsuri de creştere a poverii fiscale pentru mediul economic privat s-a dovedit în trecut că a avut un efect contrar, fiind foarte probabil că, în urma acestor măsuri, veniturile la buget să scadă, în loc să crească. Creşterea fiscalității stimulează tendinţele evazioniste, iar autorităţile statului s-au dovedit până în prezent incapabile să ţină sub control fenomenele evaziunii şi muncii la negru”, se arată în documentul CES.

Vezi și: Consiliul Economic şi Social, aviz negativ pe pachetul de măsuri fiscale: "Sunt neconvingătoare. Creşterea fiscalității stimulează tendinţele evazioniste"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel