Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi, în contextul grevei STB
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi, în contextul grevei STB / Foto: Pixabay
Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi, în contextul grevei STB / Foto: Pixabay
Ministerul Educației vine cu un anunț important pentru elevi, în contextul grevei STB.

Elevii care nu au putut ajunge joi și vineri la școală din cauza grevei STB, ar urma să aibă absențe motivate. Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti au cerut, luni, Primăriei Generale să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor cu transportul în comun, astfel încât copii să ajungă la cursuri. Cele două instituții le recomandă conducerilor şcolilor să motiveze absenţele elevilor de joi şi vineri, transmite Agerpres. 

"Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti pentru a găsi resurse astfel încât să asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educaţie al elevilor, având în vedere pierderile educaţionale suferite deja în contextul crizei sanitare", a transmis Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Intrarea în online, dacă protestul se prelungește



Cele două instituţii recomandă conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar din Bucureşti motivarea absenţelor elevilor care, în urma grevei angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti din zilele de joi şi vineri, nu au putut participa la cursuri.

"De asemenea, se recomandă (...) identificarea de soluţii astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti, elevii care nu pot ajunge în unităţile de învăţământ să desfăşoare activitatea didactică online", a precizat Ministerul Educaţiei.

Un număr de 190 de vehicule erau pe traseu luni, la ora 13:00, dintr-un total programat de 762, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate de directorul general al STB, Adrian Criţ. A fost a cincea zi de grevă la STB. 

Bucureștenii, sfătuiți să utilizeze aplicația InfoTB

Bucureștenii și cei din zona metropolitană a Capitalei sunt sfătuiți să își planifice, în perioadei grevei șoferilor, călătoriile cu ajutorul aplicației InfoTB. Potrivit reprezentanților Societății de Transport București (STB), în perioada grevei circulația mijloacelor de transport este impredictibilă, relatează Mediafax.

„Urmare a grevei ilegale, din cauza faptului că Societatea de Transport București nu poate oferi deocamdată predictibilitatea prezenței vehiculelelor în traseu conform programului de transport, călătorii pot utiliza aplicația InfoTB pentru a planifica în timp real deplasarea cu mijloacele de transport în comun din zona metropolitană București Ilfov”, au transmis luni reprezentanții societății.

Aplicația poate fi descărcată direct din App Store sau Google Play.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel