Update. Ministerul Educației achiziționează 70 de milioane de teste rapide, pentru testarea în unitățile de învățământ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Ministerul Educației pregătește achiziția a 70 de milioane de teste rapide pentru depistarea SARS-COV-2, informează surse DCNews. 

Update ora 12:15. Informația a devenit oficială. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Știrea inițială: 

Testele rapide achiziționate de Minister ar urma să fie făcute din probă de salivă precizează sursele DCNews. Testele pentru depistarea virusului SARS-COV-2 vor fi folosite pentru monitorizarea permanentă a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ.

Peste 120 de școli au activitatea fizică suspendată din cauza infectărilor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat la jumătatea săptămânii că 121 de școli din România au activitatea cu prezență fizică suspendată după ce au depășit limita de 50% clase cu activitate suspendată, ca urmare a apariției cazurilor de Covid.

Potrivit ministrului, în ultima săptămână au fost înregistrați 4.500 de elevi și preșcolari infectați, ceea ce face ca numărul total al elevilor depistați pozitiv de la începutul școlii să ajungă la 12.978.

De asemenea, numărul angajaților din învățământ confirmați cu Covid a ajuns la 4.392, cu un plus de 1.700 față de săptămâna trecută.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că 11.090 de clase, adică 8% din totalul de clase, au activitatea fizică suspendată, iar 278.000 de copii învață online.

Totodată, 121 de școli au activitatea fizică suspendată după ce au atins limita de 50% din clase cu activitate suspendată. Cele mai multe astfel de școli sunt în București (18), Timiș (19) și Bihor (14).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel