Ministerul de Externe rus denunţă "acuzaţii gratuite" menite să discrediteze Rusia
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Ministerul de Externe rus a denunţat miercuri "acuzaţi gratuite" menite să discrediteze Rusia, după ce ancheta internaţională asupra doborârii cursei aviatice MH17 în 2014 în estul separatist al Ucrainei a identificat patru suspecţi, dintre care trei ruşi, informează AFP.

"Încă o dată, acuzaţii total gratuite sunt avansate împotriva părţii ruse şi vizează să discrediteze Rusia în faţa comunităţii internaţionale", a subliniat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei într-un comunicat.

"Nicio dovadă concretă nu a fost prezentată în susţinerea unor asemenea acuzaţii ilegitime", a afirmat diplomaţia rusă, acuzându-i pe anchetatorii internaţionali că se bazează pe "surse de informaţie suspecte" şi "ignoră datele furnizate anchetei de către partea rusă".

"Cu toate acestea, Rusia va continua să ofere asistenţă anchetei, pentru a stabili adevărul asupra prăbuşirii cursei aviatice MH17 şi pentru ca adevăraţii responsabili a ceea ce s-a întâmplat să fie pedepsiţi cum se cuvine", se adaugă în comunicat.

Echipa internaţională de anchetatori care investighează doborârea de către o rachetă rusă a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines deasupra estului separatist al Ucrainei în 2014 a făcut publice miercuri numele a patru suspecţi: cetăţenii ruşi Igor Ghirkin, Serghei Dubinski şi Oleg Pulatov şi cetăţeanul ucrainean Leonid Harcenko. Suspecţii sunt consideraţi responsabili că au adus un sistem antiaerian de rachete BUK din Rusia în zona de conflict din estul Ucrainei. Sistemul de rachete a provenit de la armata rusă şi a fost folosit pentru a doborî avionul deasupra unei zone controlate de rebelii susţinuţi de Moscova, conform echipei de investigaţie.

Un avion Boeing, aparţinând Malaysia Airlines, care plecase de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost doborât deasupra zonei de conflict din estul separatist al Ucrainei la 17 iulie 2014. Toţi cei 283 de pasageri, dintre care 196 erau olandezi, şi 15 membri au echipajului au murit.

Vezi și: Rusia critică ancheta privind zborul MH17

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel