Miniștrii Andrușcă și Teodorovici, chemați la audieri în Comisia economică de Cîțu
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat că îi va chema la audieri pe miniştrii Economiei, Dănuţ Andruşcă, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, în Comisia economică a Senatului pentru a da explicaţii cu privire la memorandumul pentru ştergerea datoriei de 400 milioane de dolari a companiei KazMunayGas.

"Are curaj Teodorovici să meargă până la capăt şi să recupereze 400 milioane de dolari? Deranj mare la Finanţe. Postarea mea de ieri despre jaful de la KazMunayGas a creat multă vâlvă printre pesedişti. Pe lângă telefoanele primite ca să-mi văd de treabă, s-a întâmplat şi un lucru bun. La Ministerul de Finanţe se ia serios în calcul anularea acelui memorandum. Ministrul Finanţelor de jure mă ascultă din nou. Sunt curios cum o să le explice şefilor, Dragnea şi Vâlcov. Indiferent de ce se întâmplă acum la MFP, am luat decizia să chem la Comisia economică, industrii şi servicii miniştrii Economiei şi Finanţelor Publice pentru a ne prezenta situaţia memorandumului. Chiar în prima săptămână", a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.

El subliniază că este momentul ca MFP să se ocupe de lucruri serioase şi să recupereze sumele cu adevărat importante.

Luni, senatorul liberal a scris că în 2014, Guvernul condus de Victor Ponta a aprobat un memorandum prin care ştergea o datorie de 400 milioane de dolari, din cei 660 milioane de dolari, companiei KazMunayGas şi că acesta a fost cel mai mare "jaf instituţionalizat din istoria României".

Vezi și: Iohannis, buget. Teodorovici: Venim cu șampania de acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel