Data actualizării:
Data publicării:

Minciunele pufoase cu iaurt. Rețeta simplă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook Mira Cooking / Domnica Cicio Poell
Sursa foto colaj: Facebook Mira Cooking / Domnica Cicio Poell

Ai poftă de un desert care să te transpună în copilărie? O prăjitură pufoasă și ușor de preparat? Poți încerca rețeta de minciunele.

Ingrediente

- 1.5 pahare de iaurt sau lapte acru

- 1 ou

- 3 linguri de zahăr

- 2 linguri de ulei

- ½ linguriță de sare

- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

- 2-3 pahare de făină (această cantitate este aproximativă, dacă aluatul va fi lipicios, atunci mai adăugați făină)

- 1 pachețel de zahăr vanilat (la dorință)

- zahăr pudră pentru presărat

Cum se prepară

Frământați un aluat moale (ca să nu se lipească de degete), acoperiți-l cu un prosop și lăsați să se odihnească timp de 20 de minute. Presărați masa cu făină și împărțiți aluatul în 2 părți, întindeți aluatul într-un dreptunghi nu mai subțire de 1 cm, potrivit bucatarul.eu.

Tăiați aluatul în dreptunghiuri mici, faceți o tăietură în mijloc și întoarceți aluatul sub formă de fundițe. Prăjiți fundițele pe ambele părți în uleiul încins (uleiul trebuie să fie suficient, nu prea mult, dacă va fi necesar veți adăuga câte puțin). Presărați fundițele prăjite cu zahăr pudră.

BONUS: Rețeta de chec pufos cu cacao

Ingrediente

2 plicuri zahăr vanilat bourbon
5 ouă mici
200 gr făină
200 gr zahăr
1 linguriţă praf de copt
2 linguri cacao
4 linguri ulei
1 praf de sare
pentru ornat câteva alune de pădure

Cum se prepară

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi batem albuşurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Când albuşurile au devenit spumoase, adăugăm zahărul vanilat bourbon şi zahărul tos până când obţinem o spumă tare şi lucioasă, potrivit bucataras.ro.

Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul, ca la maioneză, se toarnă câte puţin şi se pun peste albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus cu o spatulă. Se amestecă faina cu praful de copt şi se pune peste amestecul de albuşuri şi gălbenuşuri lingură cu lingură, amestecând tot cu spatula cu mişcări largi de jos în sus pentru a nu scoate aerul din albuşuri. Împărţim compoziţia formată în două şi într-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o bine cu 2-3 linguri de apă caldă.

Într-o tavă mare de cozonac tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit forme cumpărate din hârtie) începem să formăm checul. Punem în tavă, cu o lingură, din compoziţia albă şi peste din compoziţia cu cacao și tot așa până terminăm ambele compoziții. Dăm checul la cuptor, în aragazul încins înainte la 180°c, pentru 30-40 minute, până ce checul e bine copt. Când e pe jumătate copt, poți pune peste el câteva alune de pădure. La sfârşit, se face testul cu scobitoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel