Militarii care au preluat puterea în Myanmar vor aduce noi acuzații împotriva liderei Aung San Suu Kyi
Liderii militari din Myanmar, care au preluat puterea în urma unei lovituri de stat la începutul lunii februarie 2020, vor aduce noi acuzații de corupție împotriva liderei Aung San Suu Kyi.
Lidera răsturnată de la putere din Myanmar, Aung San Suu Kyi, se va confrunta cu noi acuzații de corupție din partea generalilor care au preluat puterea în Myanmar în luna februarie, în timp ce protestatarii care luptau pentru restabilirea democrației se confruntă cu o izolare tot mai mare, deoarece rețelele mobile au fost blocate. De asemenea, avocatul lui Aung San Suu Kyi respinge drept afirmații „neîntemeiate” acuzele că a luat 550.000 de dolari de la un dezvoltator imobiliar.
Totodată, Aung San Suu Kyi, în vârstă de 75 de ani, care a fost arestată împreună cu alți asistenți de top după ce armata a preluat controlul asupra țării, a fost deja acuzată că deține walkie-talkie-uri fără licență și că a încălcat restricțiile coronavirusului.
Acuzații de luare de mită
Miercuri seara, radiodifuzorul militar Myawady a difuzat un videoclip cu un om de afaceri din Myanmar care mărturisea că i-a acordat un total de 550.000 de dolari unor personalități guvernamentale pentru binele afacerii sale.
„Aung San Suu Kyi a comis acte de corupție și (autoritățile) se pregătesc să o acuze conform legii anticorupție”, a declarat un crainic în timpul difuzării interviului cu omul de afaceri.
De asemenea, săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al armatei a declarat că un ministru, în prezent reținut, a recunoscut că i-a dat liderei Aung San Suu Kyi 600.000 de dolari și mai mult de 10 kilograme de lingouri de aur ca mită.
"Aceste acuzații sunt neîntemeiate și ilogice. Aung San Suu Kyi poate avea defectele ei ... dar mita și corupția nu sunt trăsăturile sale", a declarat pentru agenția de presă AFP avocatul lui Suu Kyi, Khin Maung Zaw, potrivit AlJazeera.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News